Reial Madrid
Esports Barça 30/11/2010

Sergio Ramos només rep un partit de sanció per la seva brutal entrada a Messi i l'agressió a Puyol

Era la sanció mínima que podia caure-li. El Comitè ha obviat l'agressió a Puyol, que no va ser inclosa a l'acta del partit per l'àrbitre Iturralde

Natalia Arroyo
2 min
Sergio Ramos és expulsat. JOSEP LAGO / AFP

BarcelonaEl Comitè de Competició ha conclòs que Sergio Ramos tingui un únic partit de sanció per la seva acció en els minuts finals del Barça-Madrid d'ahir. El motiu concret de la sanció parla només de l'entrada a Messi –l'únic expressat a l'acta, que deia només "Sergio va ser expulsat per donar una puntada de peu per darrere a un adversari, sense possibilitat de jugar la pilota–, ignorant l'agressió a Puyol i la tangana generada amb altres futbolistes blaugranes.

Se l'acusa d'haver comès l'infracció recollida a l'article 123 del Codi Disciplinari: "Produir-se de manera violenta amb ocasió de joc o com a conseqüència directa d'algun llanci del joc, sempre que l'acció origini risc, però no produeixi conseqüències danyoses o lesives, es sancionarà amb suspensió d'entre un a tres partits o per temps de fins a un mes".

Sanció europea

La UEFA ha sancionat Jose Mourinho amb dos partits per ser l'ideòleg de les autoexpulsions de Xabi Alonso i Sergio Ramos en el partit contra l'Ajax. La sanció contempla que el segon dels dos partits de sanció s'apliqui només si el tècnic portuguès és reincident en un període d'observació de tres anys. A més, ha rebut una penalització econòmica de 40.000 euros.

Sergio Ramos i Xabi Alonso també han rebut càstig: un partit de sanció –el que els pertocava per la targeta vermella– i 20.000 euros de multa. Iker Casillas, que va fer de transmissor de l'encàrrec, haurà de pagar 10.000 euros, mentre que el porter suplent Dudek, 5.000 euros. El club haurà d'abonar la quantitat de 120.000 euros.

stats