BARÇA
Esports Barça 26/07/2013

Gerardo Martino: "El primer que s'ha de fer és mantenir la fam de continuar guanyant"

El tècnic diu que seria un fracàs no guanyar cap títol i ha declarat Cesc intransferible

Albert Llimós
2 min

BarcelonaGerardo 'Tata' Martino ha arrencat la seva presentació recordant la figura de Tito Vilanova. “Lamentablement sabem per la situació que arribem aquí”. El tècnic ha confirmat la idea que va expressar des de l’Argentina. El model del Barça no es tocarà i s’hi adaptarà. “Combinar l’estil del club, fonamentalment dels jugadors, confirmar la forma en què ells se sentin còmodes, i mirar d’introduir-hi qüestions personals que pensem que poden ajudar”, ha declarat. El tècnic ha estat rotund quan ha admès que no guanyar títols seria un fracàs per a la institució. Martino ha dit que l’equip continuarà jugant amb un 4-3-3. “Sempre hem jugat en funció del que hem tingut. La forma de jugar a Newell’s ja tenia alguna cosa com la del Barça”, ha detallat.

El tècnic ha dit que Messi “seguirà jugant al mateix lloc” i el director esportiu Andoni Zubizarreta ha estat taxatiu en dir que l’argentí “no ha tingut res a veure amb la contractació” del nou tècnic. El de Rosario manté que Neymar i Messi s’entendran. “No puc pensar que dos jugadors com Messi i Neymar no puguin jugar junts, seria un dèficit de l’entrenador”. Martino ha declarat també que compta amb tots els jugadors de la plantilla i que necessita temps per prendre decisions. “Comptarem amb tots els jugadors de la plantilla, Jonathan Dos Santos n'és un”.

Durant les hores que ha passat a Barcelona, l’entrenador ha estat a la Ciutat Esportiva i ja ha parlat amb amb Carles Puyol i el mateix Vilanova. A partir d’ara, el tècnic s’incorporarà a Oslo, Noruega, per conèixer els jugadors. “La idea fonamental és viatjar avui, prendre contacte amb els jugadors, presenciar el partit i després retornar i prendre contacte amb la resta de jugadors que arribaran dilluns i després començar a treballar amb la gira”, ha expressat Martino sobre els passos que cal seguir a partir d’ara. El tècnic ha demanat temps per valorar les necessitats de la plantilla i la incorporació d’un central.

L’objectiu del tècnic és recuperar que la plantilla mossegui. “El primer que s'ha de fer és mantenir de part dels jugadors la fam de continuar guanyant, i el segon, començar-nos a conèixer ràpidament”. Futbolísticament, Martino ha posat molt d'èmfasi a “recuperar la pressió i defensar lluny de la seva porteria”. Per fer-ho, l’argentí intentarà ser a prop dels futbolistes. “Sempre intentem ser a prop del jugador, conversar-hi, intercanviar-hi idees tot i saber qui pren les decisions”.

El nou entrenador ha estat taxatiu a l’hora de parlar de Cesc Fàbregas i el suposat interès del Manchester United. “Si el club l’ha rebutjat dos cops [oferta del United], jo n'afegeixo una tercera. El jugador estarà aquí”.

Martino no ha detallat si concentrarà l’equip la nit anterior dels partits, ni si obrirà els entrenaments a la premsa. Sobre les modificacions del personal tècnic, ha deixat la porta oberta a més canvis. “Som els que som, per ara”.

stats