Barça
Esports Barça 22/06/2021

El Barça no podrà fer caixa amb Dembélé

L'extrem haurà de passar pel quiròfan i estarà quatre mesos de baixa

3 min
Ousmane Dembélé en el partit de l’Eurocopa en què es va lesionar.

BarcelonaAbans d’arribar al Barça, Ousmane Dembélé tenia un historial de lesions impol·lut. En els seus dos anys de professional, al Rennes i al Borussia Dortmund, tan sols s’havia estat una setmana de baixa i per molèsties al maluc. En els quatre anys que ha estat al Barça, però, ha entrat i sortit constantment de la infermeria. I aquesta temporada, que semblava que per fi començava a aixecar el vol, l’acaba amb una lesió de gravetat. Haurà de passar pel quiròfan i s’estarà ben bé quatre mesos de baixa. Tot un contratemps per a ell i per al Barça, que havia començat a moure fils per renovar-lo abans que marxés lliure l’estiu del 2022 i poder-lo vendre a preu de mercat. Ara l’escenari ha canviat radicalment.

Dembélé es va lesionar amb França en el segon partit de l’Eurocopa, contra Hongria. Suplent d’inici, va entrar al terreny de joc al minut 57 i va participar en l’empat dels bleus a Budapest (1-1), però no va poder acabar el partit. Va notar molèsties a la zona del genoll i es va retirar al vestidor. De seguida es van encendre les alarmes, perquè abandonava la concentració i tornava a Barcelona perquè li fessin més proves. Aquest dimarts s’han confirmat els pitjors pronòstics: “Pateix una desinserció del tendó del bíceps al genoll dret que necessitarà tractament quirúrgic”. De moment, el Barça no ha informat oficialment del temps de baixa, però fonts del club asseguren que s’estarà uns quatre mesos fora dels terrenys de joc. Per tant, no tornarà a jugar fins a finals d’octubre.

Un nou escenari

La lesió ha canviat totalment l’escenari entre el futbolista, a qui li queda un any de contracte, i el Barça. Abans que marxés lliure l’estiu del 2022, i tenint en compte que Dembélé era un dels jugadors amb més mercat dels que hi ha a la plantilla, el club estava plantejant la possibilitat de renovar-lo per després facilitar-li la sortida i cobrar un traspàs acceptable. O bé fer caixa aquest mateix estiu sense que es completés la renovació. Fins ara el futbolista no estava gaire interessat en aquestes propostes i preferia complir l’any que té signat al Camp Nou i després comprometre’s pel club que fos i embutxacar-se una prima de fitxatge. Segons havia fet saber, tenia una proposta del Juventus per incorporar-s’hi l’any que ve amb un sou bastant similar al que té actualment al Barça. Però amb la lesió, una més al seu historial, el futbolista sap que el seu valor de mercat s’ha desplomat i ara guanya pes la tesi d’allargar la seva vinculació amb el Barça.

Ara bé, independentment d’això, el que queda totalment descartada per a aquest estiu és la sortida de Dembélé, ja que cap club no comprarà ni acceptarà un bescanvi per un extrem que no podrà tornar a competir fins per Tots Sants. Les opcions de fer caixa –es calculaven uns 50 milions d’una possible venda– s’esvaeixen. I la de retallar la massa salarial –cobra uns 12 milions bruts, premis a banda– també s’esfuma, tret que el jugador renovi i accepti cobrar menys, tal com pretén la junta directiva per encaixar els salaris dins el límit que li autoritza la Lliga.

El Barça va incorporar Ousmane Dembélé l’estiu del 2017 fent servir part dels 222 milions que el París Saint-Germain va pagar per endur-se Neymar. Els blaugranes van destinar-ne 105 més variables per fer-lo venir del Dortmund. Poques setmanes després, a mitjans de setembre, tindria la primera lesió severa, que el deixaria tres mesos i mig sense jugar i l’obligaria a passar pel quiròfan. Seria la primera de les dues intervencions que ha tingut fins ara al Barça. La del genoll serà la tercera.

Un calvari amb les lesions

Malgrat arribar amb unes condicions de crac mundial, en els quatre anys de blaugrana tan sols ha disputat 118 dels 224 partits oficials que ha jugat el Barça. El 53%. El motiu són les lesions. Dembélé s’ha perdut 86 partits estant de baixa, el 38% del total. El primer curs va tenir dues lesions i es va perdre 27 partits (20 en la primera i 7 en la segona). Un any després es perdria 13 partits per tres lesions (5+4+4). El curs passat va estar absent gairebé tota la temporada, ni més ni menys que 40 partits per culpa de quatre lesions (5+1+15+19). En canvi, aquesta temporada tan sols sis partits perduts per dues lesions lleus (5+1). Fins ara. Quan la sort començava a somriure Dembélé, que a més s’havia guanyat la confiança de Koeman, amb 44 partits disputats, 11 gols i ocupant les posicions d’extrem i de fals davanter centre, ha tornat a caure.

stats