Lliga de Campions

El Barça es planta a la final de la Champions malgrat patir la primera derrota de la temporada (2-0)

Les blaugranes cauen contra el Wolfsburg però aprofiten la renda de gols aconseguida al Camp Nou

3 min
Alexia durant el partit contra el Wolfsburg

BarcelonaEl Barça està a la final de la Champions. Les blaugranes tornen a fer un pas més en la història i es planten al partit clau per aixecar el trofeu de la màxima competició europea. Per totes aquelles persones que han format part del camí, per tots els obstacles superats, per cada doble sessió d'entrenament patida i per cada menyspreu rebut. Per tothom que no creia en el projecte, ni en l'equip, ni en l'objectiu. El Barça, per tots aquests motius i molts més, ha tornat a presentar candidatura per tornar a ser el millor equip d'Europa. Torí les espera, per gaudir-les, per acollir la gran festa del futbol.

El matx, però, no ha sigut el passeig que el Barça hauria desitjat. En el matx de tornada a l'estadi alemany ha arribat la primera derrota de la temporada (2-0, 3-5 en el global). El partit no ha sigut pas brillant per part del conjunt català: s'han vist superades en certs moments del matx, amb pèrdues que han fet molt mal i han facilitat les dianes de l'equip alemany.

El Wolfsburg ha començat amb les forces que no va demostrar al Camp Nou. L'equip alemany ha engegat motors acostant-se a la porteria del Barça, però la revolta alemanya ha durat poc. Les culers han travessat el mig camp, s'han plantat en terreny rival i han trepitjat l'àrea del Wolfsburg. Així, un cop superat el primer moment de bogeria, les blaugranes han començat a controlar l'esfèrica. Amb tranquil·litat, control i pausa, el conjunt dirigit per Jonatan Giráldez ha encarat els noranta minuts per plantar-se a la final amb la convicció que el seu joc i el seu estil el portarien a la tercera final de la Champions de la seva història.

L'exigència ha sigut màxima, i el guió, ben diferent del vist al temple culer. Les blaugranes s'han trobat a un Wolfsburg molt més valent, més agosarat, amb l'esperança viva de capgirar l'eliminatòria. Les culers no han tingut un partit plàcid i ha calgut paciència. Algunes errades al mig del camp han passat factura i l'equip dirigit per Tommy Stropp s'ha acostat a l'àrea custodiada per Sandra Paños. Crnogorcevic ha tingut l'ocasió més clara per a les culers en la primera part. Després d'una assistència acrobàtica d'Aitana Bonmatí, la suïssa ha aconseguit desempallegar-se de la defensa alemanya, però no ha obtingut el premi. La pilota ha marxat per sobre del travesser poc abans que la col·legiada xiulés el camí de vestidors.

Partit gris

El segon temps es plantejava crucial. L'avantatge en el marcador donava tranquil·litat a les culers, però el conjunt local sabia que era la seva última oportunitat per poder estar a l'anhelada final de Torí. Les jugadores del conjunt alemany eren conscients del repte i han sortit a mossegar des dels primers instants de la represa. En només dos minuts de joc, Wassmuth ha recollit una pilota morta al balcó de l'àrea i, amb una potent canonada, l'ha enviat al fons de la porteria de Sandra Paños. El Wolfsburg ha posat una marxa més, un punt extra que ha sotmès les blaugranes al seu futbol. Un Barça poc fluid ha topat amb un mur que no ha aconseguit enderrocar.

Amb un equip descol·locat i poc precís, el conjunt alemany ha aprofitat els instants de desconcert per posar el segon al marcador. Una errada al mig del camp de Patri Guijarro ha deixat Roord ben col·locada a la frontal de l'àrea. La badada de la mallorquina ha habilitat la neerlandesa, que no ha perdonat en el 14 del segon temps. Amb la segona diana, els fonaments de l'estadi han tremolat i les cares de les culers han canviat: un pèl de desesperació planava sobre les futbolistes culers. ¿Hi havia, de debò, l'opció de perdre l'eliminatòria?

El Barça es resistia a pensar que fos possible i, amb Oshoala i Mariona ja sobre la gespa, l'equip ha intentat transformar-se. Amb més possessió i alguna arribada, les culers han buscat recuperar les bones sensacions enyorades del Camp Nou. Ho han intentat, un cop i un altre, però les ocasions no han acabat d'arribar. La producció ofensiva culer ha sigut pobra i les jugadores dirigides per Jonatan Giráldez no han acabat de trobar les solucions.

El marcador no ha millorat per a les aspiracions culers i la primera derrota de la temporada s'ha culminat a l'estadi alemany. El Barça, amb el compte golejador a zero, ha trencat un registre estratosfèric: no es quedava sense marcar des de les semifinals europees de fa dos anys, precisament contra el conjunt alemany. El pas a la final ha sigut agredolç i una mica a contrapeu, però la feina que es va fer a casa ha permès a les culers obtenir un vol cap a Torí. El Barça ja pot comprar els bitllets: la tercera final en quatre anys ja és aquí.

stats