Europa League
Esports Barça 16/03/2022

El Barça, preparat per a la final a l'infern turc

L'objectiu d'estar a la Champions l'any vinent passa per Istanbul

Jordi Cardero
3 min
Xavi, amb Aubameyang durant el Barça-Nàpols

BarcelonaEl clàssic, a les portes de la primavera, sempre s’havia presentat com una oportunitat per allunyar-se del Reial Madrid o escurçar distàncies a la classificació. A quatre dies de tornar al Bernabéu –i les ganes que mostrava Laporta en campanya–, el Barça viatja a Istanbul per intentar continuar viu en l’única competició en què els blaugranes tenen opcions reals d’alçar un títol aquesta temporada. “Per a nosaltres és una final, és un cara o creu. El partit més important ara és aquest”, comentava Xavi Hernández. L'entrenador egarenc no oblida que "l'objectiu és estar a la Champions l'any vinent". Per fer-ho, però, el primer pas és superar el Galatasaray aquest dijous (18.45 hores, Movistar Liga de Campeones) i seguir vius a l'Europa League.

Al Barça, després del 0-0 al Camp Nou, només li val la victòria per passar a quarts de final. "Tinc la sensació que ens trobarem un partit similar al de l’anada: el Galatasaray va estar molt compacte, i Iñaki Peña, molt fi. Intentarem generar més ocasions", comentava Xavi. D'altra banda, Domènec Torrent, entrenador dels turcs, ha deixat entreveure que farà un plantejament similar al de Barcelona. "Si planteges un partit obert, no tens cap possibilitat. Ho vam fer bé al Camp Nou: vam tancar bé els espais. Hem preparat dues variants, perquè és una final i depenent del resultat jugarem d’una forma o una altra”, detallava l'extècnic del New York City i el Flamengo.

A més, el conjunt turc afrontarà la tornada amb cansament acumulat. Per culpa d'unes fortes nevades no va poder tornar a Istanbul fins diumenge, es va estar entrenant a la ciutat esportiva de l'Espanyol i dilluns va tenir un derbi exigent contra el Besiktas que va guanyar 2-1. Malgrat tot, saben que el suport de l'afició serà una injecció d'energia. El denominat infern turc buscarà impulsar l'equip. "Sempre és especial jugar al NEF Stadium, té una atmosfera especial", comentava Aubameyang. En la mateixa línia que el davanter, Xavi afegia que "el públic pressionarà moltíssim i ells estaran més intensos que a l'anada. És una prova de foc per a nosaltres".

Auba arriba en ratxa: sis gols en els últims sis partits

Un dels futbolistes que té la clau per passar de ronda és Aubameyang. El gabonès, que assegurava estar "preparats per guanyar", explicava també que ja esperava que la seva adaptació al Barça fos així de ràpida. "He treballat molt i volia fer-ho bé des del principi. Vull tornar a estar al nivell de l'Arsenal", confessava. Curiosament, tot i haver caigut de peu a la davantera blaugrana i haver marcat sis gols en els últims sis partits, Auba comentava que a l'Arsenal preferia jugar a la banda, però "al Barça em sento bé jugant de punta". Una de les claus per haver-se adaptat tan ràpid a l'ecosistema culer ha sigut Xavi. "L'entrenador sabia què podia aportar. Insisteix molt en la intensitat en la pressió i estic aprenent a jugar en espais reduïts", declarava Aubameyang. El gabonès ha millorat en els últims partits a l'hora de participar en la circulació de la pilota. A més, en l'aspecte defensiu, Xavi ha convertit el Barça en l'equip que més pressiona de les cinc grans lligues europees. Millorant els registres de Ronald Koeman, només permet fer una mitjana de sis passades al rival en el seu propi camp. El Madrid, per exemple, es mostra més passiu a l'hora de pressionar, ja que en permet més de deu.

"No pensem més enllà de l'eliminatòria, ja hi haurà temps per pensar en el Clàssic. Farem un pla específic per als futbolistes que juguin a Turquia perquè arribin bé a Madrid", explicava Xavi. Al Camp Nou, va deixar a la banqueta a Gerard Piqué o Sergio Busquets, de qui comentava que "és un jugador fonamental", però els va fer entrar a la mitja part. Per a l'egarenc, "guanyar l'Europa League donaria solidesa al projecte". A les portes del clàssic, la vertadera final es juga a Istanbul.

stats