Barça
Esports Barça 26/11/2012

El Barça vol reproduir el model esportiu del futbol a les quatre seccions professionals

El club intenta que els equips de bàsquet, handbol, futbol sala i hoquei patins també puguin competir amb jugadors formats al planter

àlex Gozalbo
1 min
Els cinc capitans del Barça

BarcelonaL'equip de futbol del Barça va complir diumenge una de les fites que feia anys que perseguia i va jugar al Ciutat de València amb onze futbolistes formats al planter. El model basat en La Masia és competitiu i el club intenta traslladar-lo ara a les quatre seccions professionals.

"Un dels objectius del club és reproduir a les seccions el model esportiu que tenim al futbol. Per fer això es va construir la nova Masia i es va reforçar l'estructura formativa", explica Joan Bladé, directiu responsable de la secció de bàsquet.

El Barça va engegar fa un any un procés per reduir el pressupost de les seccions en un 5% en cinc anys. La prioritat era que la retallada no afectés el nivell esportiu dels equips professionals i, a més, es van fer obres a la Ciutat Esportiva per millorar les instal·lacions.

La transició no garanteix èxits de manera immediata i alguns equips, com el de bàsquet, acumulen més derrotes que en altres temporades, però el model no trontolla i el club té clar el trajecte. "Necessitem una mica de temps, el camí que ens espera fa pujada. Estem apostant per jugadors joves i això exigeix paciència", recorda Joan Creus, secretari tècnic del Barça Regal.

Un 30,5% dels jugadors que viuen a La Masia (22 de 79) pertanyen a les seccions. El club, a més, té altres esportistes vivint en pisos tutelats que acudeixen a menjar al Centre de Formació Oriol Tort.

stats