Esports Barça 15/05/2022

El Barça segella el ple de victòries a la Lliga en un homenatge a Melanie Serrano (2-1)

El conjunt blaugrana suma 30 victòries de 30 possibles i tanca la competició domèstica amb rècord

3 min
Melanie Serrano s'acomiada del Barça

Sant Joan DespíEl Barça ha fet la temporada perfecta. La Lliga ha abaixat el teló al Johan Cruyff amb ple de victòries: de 30 partits disputats en competició domèstica, 30 victòries. L'Atlètic de Madrid, tot i la necessitat de sumar un punt per jugar la Champions la temporada que ve, no ha mostrat oposició davant un Barça contundent que no ha escatimat esforços tot i tenir la final de la Champions d'aquí menys d'una setmana. Els 90 minuts de partit han sigut la peça central sobre la qual han pivotat moments que quedaran en la memòria dels presents: Melanie Serrano s'ha acomiadat del futbol professional davant d'un Johan Cruyff entregat i emocionat amb la llegenda culer.

El Barça és una piconadora. Amb la competició domèstica a la butxaca des de fa setmanes –i amb sis jornades de marge–, el conjunt culer ha mantingut la seva fam de victòries i gols intacta. L'Atlètic de Madrid ha intentat fer-li pessigolles en l'última jornada per la seva situació límit: o s'enduia punts del Johan o deia adeu a la Champions la temporada que ve. El conjunt matalasser necessitava sobreviure al Johan, al fortí culer, però això no és cap bagatel·la. No és casualitat que cap equip hagi pogut sumar a l'estadi culer. Amb Jonatan Giráldez a la tribuna, sancionat, el conjunt culer ha posat la directa sense miraments.

Les blaugranes han saltat a la gespa com si els tres punts fossin crucials per al títol. Sense guardar-se res, han sortit a pressionar i han mantingut un control de l'esfèrica total. Amb la pilota enganxada als seus peus, el Barça ha trigat poc a sumar la primera diana. Irene Paredes ha rematat un córner servit per Mapi León per avançar l'equip i batre un nou rècord: 209 gols en totes les competicions, una nova fita històrica del conjunt blaugrana. Les actuals campiones d'Europa han batut el seu propi rècord, de la campanya anterior, necessitant menys partits (44 enguany, 47 l'any passat). Aquesta xifra anotadora, però, encara havia de créixer més. Aitana Bonmatí ha enganyat la defensa matalassera per, des de fora de l'àrea i enganxada al lateral, tirar un xut ras i potent que ha enviat la pilota dins de la porteria. Lola Gallardo, que ha aturat la pilota quan ja era massa tard, s'ha quedat petrificada al veure que l'esfèrica ja havia superat la línia de gol.

Amb el domini culer intacte ha començat una segona part més difusa. Les arribades, tot i que amb perill, no han acabat de ser letals, i fins i tot Alexia Putellas ha fallat des dels onze metres. La capitana blaugrana no ha pogut superar Lola Gallardo, que ha aconseguit fer minúscula la porteria, i el seu xut ajustat al pal esquerre no ha acabat dins de la xarxa sinó als guants de la portera madrilenya. Aquest ha sigut el punt de partida de l'intent de reacció matalassera. Amanda Sampedro ha escurçat distàncies després d'un mal refús de la defensa blaugrana que ha aprofitat amb una volea des del punt de penal ajustada al pal dret de la porteria de Paños.

Jenni Hermoso durant el partit contra l'Atlètic de Madrid

Les culers, incòmodes amb un resultat tan ajustat, han intentat intensificar el seu atac quan Jenni Hermoso ha sigut substituïda. La madrilenya ha abandonat el terreny de joc amb el cap cot, emocionada i agraint al Johan Cruyff el seu suport en un canvi que ha tingut aires de comiat. La davantera encara no ha renovat amb el Barça i tota la seva família ha vingut al Johan Cruyff per veure el que pot haver sigut el seu últim matx a l'estadi. La jugadora que segur que ha viscut el seu últim partit com a culer –i com a jugadora professional– és Melanie Serrano. La sevillana va anunciar divendres que era el moment de penjar les botes després de 18 temporades al club, i les seves companyes de vestidor han volgut fer de la seva última entrada al terreny de joc un moment inoblidable. Les 22 jugadores han format un passadís mentre tot el Johan Cruyff es posava dret per aplaudir la futbolista, que ha format part del creixement del club de la seva vida.

El dia que el Johan Cruyff ha acollit la seva segona millor entrada de la temporada (5.179 espectadors), Melanie Serrano s'acomiada de la que ha sigut casa seva durant molts anys. La temporada, però, encara no s'ha acabat, i a Torí les blaugranes tindran una nova oportunitat per fer història i aixecar la seva segona Champions.

stats