Esports Barça 09/02/2022

El Barça sotmet la Reial Societat a cop de gols (1-9)

Les blaugranes han reaccionat en la segona part, on han fet set dianes, per seguir invictes a la Lliga

Les blaugranes celebren un gol contra la Reial Societat

BarcelonaLa il·lusió i l'exigència s'han trobat a Zubieta. El Barça ha passat per sobre de la Reial Societat (1-9) fent gala de la seva superioritat indiscutible davant qualsevol equip. Malgrat que la primera part ha sigut la més igualada de tota la competició regular per al Barça, les blaugranes han monopolitzat el segon temps amb una sagnia de gols excepcional. El matx enfrontava, sobre el paper, els dos millors equips de la Lliga Iberdrola. Partint de la base, però, que cap equip ha aconseguit fer-li pessigolles al conjunt dirigit per Jonatan Giráldez, la contesa es presentava gairebé impossible per a l'equip txuri urdin.

La pilota no ha tingut propietari absolut durant el primer temps. El Barça, que n'acostuma a tenir el control des dels compassos inicials, no ha pogut dominar el partit, que s'anava disputant en una banda i l'altra del camp. Tots dos equips han presentat propostes ben semblants sobre la gespa. Les blaugranes, referents i que han tirat d'experiència, s'han trobat amb una Reial Societat moguda per la il·lusió i el sacrifici propis d'un nou projecte que creix sense aturador. L'esfèrica ha estat disputada, però de cara a porteria el Barça no ha perdonat.

Les blaugranes n'han tingut prou amb deu minuts per obrir el marcador. Amb les futbolistes ja a les màximes revolucions, sense deixar un segon a l'atzar, les culers han buscat plantar-se en terreny rival. Enmig del caos dins de l'àrea petita, ha aparegut Oshoala. La nigeriana, a empentes i rodolons, ha aprofitat una badada en el control amb els guants d'Adriana per pivotar sobre ella mateixa i empentar la bola dins de la porteria. En la primera ocasió de la davantera, primera diana del matx per celebrar els seus 100 partits com a blaugrana. Asisat Oshoala ha sigut la punta de llança del conjunt català i, gairebé sobre el xiulet que marcava el camí dels vestidors, ha signat el segon. El 0-2 ha caigut com una galleda d'aigua freda sobre el conjunt local, que estava protagonitzant un bon final del primer temps postulant-se per a un possible empat.

Reacció a la segona part

En el segon temps, el conjunt culer ha sortit a mossegar. Amb el 0-2 i la sensació de perill que ha deixat la Reial Societat al final dels primers 45 minuts, l'equip de Giráldez ha premut l'accelerador i la cascada de gols ha sigut mortal. La tercera diana ha pujat al lluminós amb un golàs de Fridolina Rolfo des de la cantonada esquerra de l'àrea; era el minut 56. La sueca s'ha acomodat la pilota a la seva cama menys hàbil, la dreta, per foradar la porteria donostiarra amb un xut creuat imparable. Instants després, Irene Paredes ha ampliat la diferència amb un cop de cap, aprofitant una centrada de córner de Mapi León. Lieke Martens ha signat el cinquè després d'aprofitar un refús defectuós de la defensa del conjunt basc. Per al Barça no n'hi ha mai prou. L'equip que la temporada passada ho va guanyar tot s'ha refet amb escreix d'uns primers 45 minuts on la Reial li ha disputat la pilota, cosa poc habitual en la Lliga. Sense possessió, la Reial s'ha fet petita mentre les blaugranes cada cop ocupaven més espai.

El rellotge ha seguit corrent sense pietat per a la Reial Societat. Amb el control absolut del matx, les culers han tornat a sentir-se plenament còmodes sobre el terreny de joc. Amb el seu joc combinatiu per bandera, les visitants s'han instal·lat en l'àrea del conjunt dirigit per Natalia Arroyo i, amb la convicció d'un equip campió, han mantingut la intensitat que els ha portat a engreixar el marcador. Alexia Putellas, gràcies a una passada filtrada de Patri pel mig de la defensa, ha encarat la portera local per signar el 0-6. El setè ha arribat gràcies a una bona rematada de Claudia Pina. La de Montcada i Reixac, amb un cop de cap bombat, ha superat una Adriana que només ha pogut mirar al cel per veure com la pilota la superava per dalt. Tot i que només quedaven cinc minuts d'enfrontament, Jenni Hermoso ha volgut posar la que semblava la cirereta del pastís i ha sumat la vuitena diana.

La tenacitat del conjunt de Natalia Arroyo, però, no ha desaparegut en tot el matx, i en els darrers minuts ha tingut premi. Emma Ramírez, jugadora blaugrana cedida a la Reial aquesta temporada, ha rematat un refús poc contundent de Cata Coll per fer el primer i únic gol txuri urdin del partit. La festa a Zubieta, però, ha durat poc, ja que Marta Torrejón ha fet el novè en el temps afegit.

El partit ha sigut un xoc de realitats. La Reial Societat, amb un equip encara en creixement, amb molta projecció i una idea clara de futbol, s'ha trobat un totpoderós Barça que camina amb pas ferm cap a un nou triplet.