BARÇA
Esports Barça 12/01/2016

"Sense ell, el Barça no seria el mateix": Xavi Hernández opina sobre la cinquena Pilota d'Or de Messi

Els opinadors de la premsa esportiva d'aquest dimarts elogien la figura de Messi, que dilluns va guanyar la seva cinquena Pilota d'Or

Ara
2 min
Leo Messi, durant la gala de la FIFA / MATTHIAS HANGST / GETTY

BarcelonaLeo Messi va ser aquest dilluns el gran triomfador de la gala de la Pilota d'Or de la FIFA. L'argentí va guanyar el seu cinquè guardó, un fet que ningú havia aconseguit fins ara. La premsa es fa ressò d'aquesta fita i elogia l'argentí. Aquest és el recull d'articles d'opinió d'aquest dimarts:

Xavi Hernández, a 'El País'

"La sort que hem tingut els culers és que [Messi] vingués a Barcelona. Sense ell, el Barça no seria el mateix, és la pedra angular dels èxits del club en els últims deu anys"; "El que més valoro d'ell és que és un paio legal. No t'enganya mai. Té un caràcter fort i quan alguna cosa no li agrada, no li agrada. Però t'ho diu a la cara".

Ramon Besa, a 'El País'

"Jugador humil i esportiu, sempre competitiu, Messi ha après a ser pacient i solidari, a tenir una actitud exemplar, després de reunir 26 títols o de ser el primer que guanya cinc cops la Pilota d'Or. El domini del Barça durarà mentre Messi estigui content. Ha crescut sense perdre el misteri infantil que sempre ha tingut des que va marxar de Rosario".

Josep Maria Casanovas, a l''Sport'

"Luis Enrique, l'entrenador guanyador, es va convertir en un absent perdedor. Sense cap motiu aparent ni justificat, va decidir veure la gala des del sofà de casa. Una falta de consideració a la FIFA, un mal exemple per als mateixos jugadors i un gest que demostra un caràcter que es pot convertir en el seu pitjor enemic".

Joan Vehils, a l''Sport'

"La gala de la cinquena Pilota d'Or de Messi ens va servir per descobrir que Cristiano Ronaldo és més persona del que sembla. El portuguès va alabar Messi. Tot i que costi creure-ho, va dir que l'esquerra de Messi és millor que la seva [...]. Imagino que aquest acostament del madridista als culers poc haurà agradat a Florentino Pérez".

Santi Nolla, a 'Mundo Deportivo'

"Amb aquests cinc títols en set anys queden pocs dubtes sobre qui ha estat el millor futbolista de la història. Leo ha estat el crac amb més continuïtat en l'excel·lència al llarg del temps. Ahir, a la gala de la FIFA, el seu lideratge va ser indiscutible".

Àlex Santos, a 'L'Esportiu'

"Gaudiu-lo, gaudim-lo, perquè no n'hi tornarà a haver un altre d'igual en molts anys, o potser no serà del Barça. Per tot el que aporta al futbol, i el que brinda al barcelonisme, caldrà una mica de distància, en el temps i en l'espai, per comprendre el regal que estem rebent des de fa una dècada".

stats