BARÇA
Esports  /  Barça 16/09/2014

Rosell, en la declaració: "El club, el 2010, estava en fallida tècnica"

L'expresident ha arribat als jutjats acompanyat de Javier Faus

Albert Llimós
2 min
Sandro Rosell, expresident del Barça / TONI GARRIGA / EFE

BarcelonaA les 10.10 h ha arrencat la segona jornada del judici per l'acció de responsabilitat contra Joan Laporta i 16 directius més, als quals s'imputen unes pèrdues de 47,6 milions durant el mandat entre 2003 i 2010. Sandro Rosell, que ha declarat durant dues hores i 20 minuts, ha iniciat la seva declaració, i tal com va passar en la jornada de dilluns, també ha remès alguna pregunta al vicepresident econòmic, Javier Faus. "Si no recordo les dates, com he de recordar les xifres", ha explicat l'expresident, que davant la puntualització d'un advocat, que l'ha acusat de no dir una cosa amb exactitud, ha contestat: "Si és per alguna cosa és per ignorància”.

L'expresident ha volgut deixar clar que l'acció de responsabilitat no anava contra ningú ni s'actuava amb sentiment de revenja o ressentiment contra Joan Laporta. "No es feia per perjudicar o beneficiar algú, sinó per explicar la realitat del club”. "Estàvem obligats a portar-ho a l'Assemblea, moralment i legalment", ha afegit.

Rosell ha estat rotund en la seva afirmació sobre l'estat del Barça quan va guanyar les eleccions. “El club, el 2010, estava en fallida tècnica, mai havia passat. Valia molt poc". Un dels advocats ha preguntat quant valien els jugadors de la plantilla aquell 2010, perquè Rosell pogués dir que el Barça estava en fallida tècnica. "Messi podia valer 50-60 milions, Iniesta 40, Xavi 30. Està cometent un error. Està valorant jugadors que no es poden vendre, algú ha de jugar”.

Un dels advocats ha posat èmfasi en els terrenys que té el Barça a Viladecans, que després d'una nova taxació van passar a valer un terç del que considerava la junta de Laporta. “Jo volia vendre per 5,5 milions. Però ni així. La valoració era tan baixa que va venir un agricultor de la zona per plantar carxofes. Ho vaig intentar fer i no vaig poder, ni per 3, ni per 2, ni per 1. Vaig intentar vendre desesperadament". Rosell, a banda de l'exemple del pagès, també ha dit que els terrenys tenien "un problema amb una granota o amb un mosquit, no ho sé”. L'exmandatari blaugrana ha anat més enllà i ha dit que aprofitar els terrenys de Viladecans per fer l'Espai Barça era "inviable". Els motius, "per tot".

Com va fer dilluns Josep Maria Bartomeu, Rosell ha explicat que l'acord per Henry –venut al Red Bull de Nova York– es va tancar al maig, mentre el de Touré –30 milions al City, una part a l'agent– es va tancar el primer dia del seu mandat i, per tant, els beneficis van ser per a la junta que ell presidia, perquè l'operació pertanyia a l'exercici 2010-11. Això sí, Rosell ha admès que l'anterior junta havia negociat ja amb l'agent de Touré, Dmitri Seluk, aquesta prima del fitxatges.

L'expresident Sandro Rosell ha arribat acompanyat del vicepresident econòmic, Javier Faus, que per petició dels advocats de la part demandant ha estat aïllat en una sala i sense mòbil.

stats