BARÇA
Esports Barça 28/01/2014

Benedito: "Hi ha una única sortida: que Bartomeu convoqui eleccions"

El candidat a les properes eleccions entén que el nou president està legitimitat estatutàriament, però necessita l'aval dels socis

A. Llimós
2 min
Agustí Benedito durant la roda de premsa d'aquest dimarts / PERE VIRGILI

BarcelonaAgustí Benedito demana eleccions per a aquest proper estiu, una decisió que ha de prendre Josep Maria Bartomeu. "Aquesta presidència d'ell [Bartomeu] serà excepcional. Hi ha un cert conflicte entre la legitimitat de les eleccions i un fet que no es pot discutir, que no ha estat escollit pels socis", ha remarcat l'aspirant a la presidència blaugrana. "Hi ha una única sortida: té la possibilitat d'evitar aquest conflicte i convocar eleccions", ha sentenciat Benedito. "Al final d'aquesta temporada, per no crear conflicte, ha de demanar eleccions. Ell se sent fort. El millor favor que faria al Barça seria convocar eleccions", ha remarcat.

Agustí Benedito ha qualificat la seva relació amb el nou president com a "bona", però ha reiterat que l'actual president necessita l'aval dels socis. "Bartomeu està absolutament legitimat per ocupar aquest càrrec. Tan cert és això com que no ha estat escollit pels socis del Barça", ha afegit Benedito, que ha fet referència a altres episodis similars durant la història del Barça.

"Només li recordo una discrepància durant aquests anys: en l'assemblea del 2010 Rosell es va abstenir de l'acció de responsabilitat i Bartomeu hi va votar a favor", ha explicat Benedito, que considera que el nou màxim mandatari blaugrana seguirà la línia marcada pels seu predecessor.

També s'ha referit a la sortida de Rosell del Barça i els motius per marxar. "Li respecto la decisió personal d'abandonar les funcions del seu càrrec, i haver explicat o no les raons per prendre aquesta decisió", ha comentat el candidat en referència a l'adéu de Rosell.

Més enllà del tema presidencial, Benedito ha parlat del cas Neymar. "Vull creure Bartomeu, que tot és dins de la legalitat", ha explicat Benedito sobre el fitxatge de Neymar i la querella admesa a tràmit que va interposar el soci Jordi Cases, darrere del qual, segons ell, no hi ha el Madrid.

El candidat ha posat molt èmfasi en la construcció del Camp Nou. "No tenen altre remei que tornar-ho a portar a un programa electoral", ha dit Benedito, que considera que la junta de Rosell, i que prossegueix Bartomeu, ha variat el seu ideari, que el 2010 passava per fer una remodelació de 50 milions a l'estadi. Per Benedito, el referèndum que pretén convocar la junta directiva no és suficient. "Si finalment tiren endavant aquesta consulta, quan arribin les eleccions presentarem la nostra proposta: entre 200 i 250 milions d'euros, incloent-hi el nou Palau", ha assenyalat Benedito, que ha titllat de "perillosíssima" i "desorbitada" la iniciativa d'aquesta directiva de crear un Espai Barça amb una inversió de 600 milions. "Pot posar en risc la viabilitat de la institució, i la lidera un president que no ha estat escollit pels socis", ha sentenciat. "Considero més transcendent el tema del Camp Nou, ni que sigui d'aquí a dos anys", ha afegit: "Li demano que suspengui el referèndum, hi ha alternatives".

Benedito ha estat contundent a l'hora de demanar que s'aturi l'acció de responsabilitat del 2010 contra 17 directius, entre ells, Joan Laporta. "Els cèntims del Barça són sagrats. Si algú s'ha endut un euro a la butxaca, s'ha d'anar per ell. I no a través d'una acció de responsabilitat que fa que socis del Barça acabin pagant sense haver-se endut un euro a la butxaca", ha dit.

Una roda de premsa de caràcter "extraordinari" després dels canvis a la direcció del Barça, amb la dimissió de Sandro Rosell i el relleu de Josep Maria Bartomeu.

stats