Barça
Esports Barça 11/11/2014

El 33,8% dels socis del Barça votaria Laporta en unes futures eleccions

L'aspirant a la presidència del club blaugrana, Agustí Benedito, presenta els resultats d'una enquesta que deixen Bartomeu amb només el 17,9% de vots i a ell, amb el 23,9%

Natalia Arroyo
3 min
Agustí Benedito presenta els resultats d'una enquesta al Col·legi de Periodistes

BarcelonaAgustí Benedito ha comparegut aquest dimarts davant dels mitjans de comunicació al Col·legi de Periodistes de Barcelona per presentar una enquesta als socis del Barça que es va fer abans del Barça-Celta del passat 1 de novembre i que ajuda a "mesurar de manera precisa de quin és el pensament i l'estat d'ànim" del soci del Barça. Per a l'aspirant a la presidència de l'entitat, els resultats són un bon baròmetre per replantejar la necessitat d'anticipar eleccions electorals. De fet, el 76% dels 411 enquestats voldrien unes eleccions "al final d'aquesta temporada".

L'enquesta, feta per l'empresa Amber, conclou que els socis votarien en un 17,9% a Bartomeu en unes futures eleccions; Benedito obtindria un 23,9% i Joan Laporta, un 33,8%. Els altres encara no ho saben. "Potser per això Bartomeu no es planteja fer eleccions. O fa una campanya electoral fantàstica, sap que les perdria", ha afirmat. Benedito creu que "és una altíssima irresponsabilitat" no convocar eleccions i mantenir-se al càrrec.

La història del Barça diu que "els presidents del Barça sempre van ser decidits pels socis". Benedito ha recordat que els altres tres "accidentals", Antoni Julià de Capmany, Agustí Montal i Enric Reina van tenir un pas efímer però, ara, Josep Maria Bartomeu "s'aferra al càrrec contra el sentit històric del Barça i contra el desig majoritari del soci". Sobre això, l'aspirant a la presidència del Barça ha lamentat que la directiva canviés la normativa per allargar a sis anys, i no quatre, el mandat actual. "A Bartomeu no l'han votat els socis i està prenent decisions de gran magnitud per al club. Prendrem mal. S'haurien d'haver presentat eleccions ja", ha dit. Benedito descarta presentar una moció de censura, "que Bartomeu es mereix", perquè la reforma dels estatuts fa impossible que tiri endavant.

Malgrat que les enquestes "ajuden", Benedito no li dóna "gaire transcendència" però sí s'ho pren com un "reflex de la tendència". "Però a efectes nostres no és rellevant. Hi ha elements que, quan arribi la campanya electoral, canviaran. Al final, s'ha d'acotar quants candidats s'acaben presentant i si hi ha alguna candidatura conjunta. Encara no sabem res d'això". Benedito descarta fer pactes amb ningú i informa que Toni Freixa es presentarà de manera independent de l'actual directiva. Preguntat per la possible rivalitat amb Laporta, el favorit de les enquestes, admet que "és un dels candidats importants, més que Bartomeu".

Actualitat blaugrana

Sobre la influència que la trajectòria de l'equip tindrà en el futur institucional del club, Benedito creu que "és total". "Bartomeu està lligat a que entri o no la pilota. I això és un risc, és un error que el futur institucional es fiï tot als resultats de l'equip", ha apuntat.

El candidat a la presidència del Barça ha repassat altres temes de l'actualitat blaugrana. Ha criticat la gestió del reforç de la posició de central i el lateral dret, i ha definit "d'excel·lent però car" el fitxatge de Luis Suárez. Confia, a més, que Luis Enrique acabi obtenint èxits. I no ha volgut entrar en detalls sobre possibles directors esportius que tindria la seva candidatura, malgrat que se l'ha vinculat amb 'Monchi' del Sevilla.

Sobre la relació del Barça amb Qatar, ha dit que "és una amenaça per al club". "Si jo fos president, Qatar estaria fora del Barça, per molts diners que tinguin i moltes voluntats que puguin comprar. Aquest règim és, juntament amb Corea, un dels més perillosos". Benedito creu que l'acord del club amb Qatar "ha de tenir alguna altra cosa" que els acords amb la institució. I ha apuntat que són negocis personals de Bartomeu, Rosell i Faus. "Javier Faus té diners de Qatar en el seu fons d'inversió i Rosell feia tractes amb el país cinc anys abans de signar l'acord", ha afirmat.

"Que Bartomeu i Rosell mantenen la seva relació i es reuneixen, és segur. Alguns cops ho fan en llocs visibles. De què parlen? Potser no ho fan del Barça, però em costa de creure, hi tenen interessos econòmics importants", ha dit per tancar.

stats