BARÇA
Esports 24/03/2015

Cardenal: "Xiular l'himne és inacceptable i un germen de violència"

El president del Consell Superior d'Esports respon Artur Mas

Ara
1 min
Miguel Cardenal / EFE

BarcelonaEl president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal, ha assegurat que xiular l'himne espanyol a la final de la Copa que jugaran Barça i Athletic seria "inacceptable" i un "germen de violència". En una compareixença a Barcelona, Cardenal ha demanat que aquesta "crispació" desaparegui i ha respost directament al president de la Generalitat Artur Mas, que va dir diumenge que els xiulets s'haurien d'acceptar com una cosa normal. "Em semblen desafortunades les paraules del president Mas de dir que és un acte de llibertat d'expressió xiular l'himne", ha dit. "Entre la gent que pugui estar a la final hi haurà molta gent per a la qual serà important l'himne, la bandera, el Rei", ha afegit.

"L'altre dia es deia que a la gent per portar estelades se la posa a la presó, i els carrers estan plens d'aquestes banderes. Sempre hem demanat respecte, que no es xiulin els himnes, per respecte per als altres. Hi ha gent que no vol ser espanyola, és legítim, però hi ha una majoria de gent que sí", ha dit Cardenal.

Sobre l'escenari de la final, Cardenal ha demanat a Athletic i Barça, "de gran història a la competició", que busquin una solució i no es crispi més el debat: "S'ha creat una crispació que hauria de desaparèixer".

stats