BARÇA
Esports Barça 25/06/2019

Jasper Cillessen tanca el seu fitxatge per al València

El porter del Barça ja ha passat la revisió mèdica amb el club xe

Martí Molina
2 min
Jasper Cillessen: “El meu repte és ser el número 1 al Barça”

BarcelonaJasper Cillessen abandonava somrient i amb el dit polze aixecat la clínica Ascires de València. Acabava de passar el reconeixement mèdic, el penúltim esglaó abans de tancar el seu fitxatge pel conjunt valencianista. El porter, fins ara al Barça, canvia d’aires i jugarà a Mestalla la temporada vinent, en una operació a quatre bandes que implicarà també Neto, l’actual porter del València, que jugarà al Camp Nou. Al vespre, a través de les xarxes socials, el club xe confirmava l’acord amb Cillessen a través d’un divertit vídeo –no se li veia la cara però se’l podia reconèixer fàcilment– on es calçava uns esclops taronges amb l’escut del València.

Aquest dimecres està previst que es faci oficial la venda de Cillessen al València, culminant així una operació on s’han ajuntat la fam amb les ganes de menjar, perquè tant ell com Neto volien un canvi d’aires i els clubs necessitaven vendre’ls per fer calaix. Encara que el preu del traspàs serà exactament el mateix en tots dos futbolistes, 25 milions d’euros, el Barça i el València hi sortiran guanyant. I és que l’operació deixarà números verds en el balanç de comptes: això s’explica perquè el preu de venda és superior a la quantitat que quedava pendent d’amortitzar. Perquè això sigui possible, les operacions s’han fet de manera individual.

Aquest dimarts ha estat un dia intens, a València: a primera hora del matí Cillessen passava la revisió mèdica i a la tarda els seus agents anaven a les oficines de Mestalla per tancar els últims serrells d’una operació que s’havia de tancar abans del 30 de juny per tal que computés en aquest exercici econòmic.

D’aquesta manera, Jasper Cillessen canvia d’aires després de tres temporades vivint a l’ombra de Marc-André ter Stegen. L’holandès va aterrar al Camp Nou provinent de l’Ajax i al Barça no ha pogut prendre-li el lloc a l’alemany. “Mentre no falli sé que ho tinc difícil per jugar”, reconeixia Cillessen en una entrevista a l’ARA aquesta mateixa temporada. Ja volia marxar l’estiu passat, però no va arribar cap oferta que satisfés les pretensions econòmiques del Barça.

El cas de Neto és oposat, perquè el brasiler sí que era titular a València, tot i que va perdre aquesta condició en els últims partits de Lliga i en la final de Copa. Això i algunes discrepàncies amb l’entrenador, Marcelino, haurien fet que Neto acceptés marxar tot i que al Barça, a priori, passarà a ser el suplent de Ter Stegen.

stats