BARÇA

El conseller d'Interior veu millorable la seguretat del Barça, però aplaudeix la lluita contra els violents

Ramon Espadaler defensa l'actuació del cap de l'àrea regional de recursos operatius dels Mossos d'Esquadra i coordinador de la seguretat del Barça, Lluís Miquel Venteo

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha afirmat aquest dimecres que existeixen "àmbits de millora" en la seguretat del Barça, però ha aplaudit la política de "tolerància zero" del club blaugrana contra els violents i la seva determinació i compromís per aplicar les millores necessàries. Espadaler ha fet aquestes afirmacions en una roda de premsa celebrada aquest dimecres, en ser preguntat per la reunió que dimarts va tenir amb el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, per llimar asprors després de les discrepàncies públiques entre els Mossos d'Esquadra i el club blaugrana en matèria de seguretat.

El titular d'Interior ha fet una defensa ferma de l'actuació del cap de l'àrea regional de recursos operatius dels Mossos d'Esquadra i coordinador de la seguretat del Barça, Lluís Miquel Venteo, que  dilluns va denunciar que el club blaugrana no prestava tot el suport necessari a la policia catalana en matèria de seguretat i va posar en dubte el sistema de venda d'entrades per als desplaçaments. Després de les afirmacions de Venteo, el club blaugrana va emetre un  comunicat manifestant el seu "total desacord" amb aquestes crítiques i el president Bartomeu va demanar reunir-se amb Espadaler, de manera que tots dos es van reunir dimarts en un to de cordialitat, segons el conseller.

Espadaler ha insistit que Venteo és un "professional rigorós" i "coneixedor del que té entre mans", per la qual cosa ha assegurat que en cap moment no s'ha plantejat substituir-lo, ja que "té identificats" els punts que es poden millorar a l'àrea de seguretat del club blaugrana. El conseller d'Interior ha aplaudit la predisposició mostrada a la reunió per Bartomeu per millorar tots aquells punts susceptibles de millora en matèria de seguretat i el seu compromís amb la "tolerància zero" contra els violents. Espadaler ha llançat un missatge de tranquil·litat i ha garantit que el Camp Nou és un estadi "perfectament segur" on els aficionats i les famílies poden acudir "amb tota normalitat" a gaudir del futbol en seguretat.

Això no obstant, ha matisat que existeixen "àmbits de millora" en matèria de seguretat al club blaugrana, que no ha volgut precisar, encara que ha destacat la voluntat compartida per avançar al camí de les millores. Segons el conseller, aquests "àmbits de millora" s'aniran resolent amb un treball "colze amb colze" entre els Mossos i el club blaugrana.

Després de la reunió d'aquest dimarts entre Espadaler i Bartomeu, el Barça va emetre un nou  comunicat en el qual va assegurar que durant la trobada es van revisar els protocols de seguretat utilitzats durant els partits que se celebren al Camp Nou, així com en els desplaçaments, "amb l'objectiu manifestat per les dues parts de tolerància zero amb qualsevol mena de comportament violent".