Barça

Gerardo Martino: "El Barça és molt gran i molt difícil"

L'entrenador ha participat aquest dilluns a la xerrada 'La banqueta del Barça', un acte organitzat pel Fòrum Fundació

Gerardo 'Tata' Martino, entrenador del Barça, ha participat aquest dilluns amb Carles Rexach a la xerrada 'La banqueta del Barça', un acte organitzat pel Fòrum Fundació a la Sala Auditori 1899 i presentat pel periodista Bernat Soler.

"Cada entrenador és d'una manera. Entenc on he vingut i quina és la importància del club", ha explicat Gerardo Martino. "El Barça és molt gran i molt difícil, més gran del que un s'imagina des de fora. No hi ha temps per relaxar-se, ja que cada tres dies hi ha un partit i tots s'han de guanyar. La repercussió és molt gran", ha explicat.

Debats sobre l'equip
Segons el tècnic argentí, "el debat sobre l'estil no el vaig entendre perquè des del primer dia vaig deixar clar que la idea era mantenir-lo. No em molesta, entenc que el futbol i el Barça generen aquests tipus de debats, com el de la possessió o el de Neymar. El que m'agradaria és preparar-me per al següent debat".

"El periodista és periodista i mai m'havia tocat viure un periodisme que viu amb una samarreta posada", ha assegurat.

"No sé si havia imaginat aquest inici, però m'agrada. Els jugadors són molt bons i això em feia ser optimista. Encara avui em sorprenc veient-los entrenar", ha reconegut Gerardo Martino.

Els rivals del Barça
"He pensat en el clàssic, però tinc l'obligació de pensar abans en els altres dos partits", ha dit l'entrenador del Barça. "Tenia la percepció que l'Atlètic de Madrid seria un rival i ho mantinc, aquesta és una Lliga de tres equips. Ningú pensa com jo, ho sé", ha afegit. "Veig els partits del Madrid, però no vull fer cap comentari", ha afegit.

Segons el tècnic del Barça, "per a la prèvia de l'Osasuna suposo que tindrem tots els jugadors recuperats: Jordi Alba, Carles Puyol, Javier Mascherano i Leo Messi. Veurem com tornen els internacionals, però crec que recuperarem tots els jugadors". "Hem de tenir cautela amb Carles Puyol", ha dit.

"A l'Argentina estem molt pendents del que passa a les millors lligues, sobretot a l'espanyola i l'anglesa. Havia seguit amb atenció la trajectòria del Barça perquè és impossible no sentir-se atret per la seva manera de jugar", ha opinat.

Fitxatge pel Barça
"El president del Barça no podia localitzar-me i el president del Paraguai em va dir que m'estaven buscant. Quan vaig parlar per telèfon amb Sandro Rosell, estava a casa. Va ser com un conte de fades i em va tocar a mi. Després vaig tenir més xerrades amb Zubizarreta i Bartomeu i en pocs dies es va resoldre tot", ha explicat. "Intentaré no fallar", ha assegurat.

"No sé si podré gaudir-ne molt perquè no hi ha temps per celebrar les victòries", ha dit.

"Els àrbitres són els únics que no tenen aficionats i em sap greu per ells", ha analitzat Tata, que ha intentat defensar la seva feina.

"Intento veure què estaven fent els jugadors i què ens agrada fer a nosaltres per trobar un punt mig", ha analitzat.

Polo de color verd
"El polo de color verd me'l va comprar la meva dona a El Corte Inglés el primer dia que va arribar. Me'l vaig posar i vam guanyar... Cada vegada veig més gent pel carrer amb el polo de color verd", ha explicat. "Amb el menjar no tinc cap problema, com es pot veure", ha assegurat.

"Quan era petit, em van posar el nom de Tata al barri. La majoria de gent que conec no sap ni el meu nom", ha explicat. "Escolto poca música, la que posen els jugadors. El cinema, en canvi, m'agrada, sobretot el policíac. L'altre dia em vaig posar una caputxa i vaig anar al cine. No em molesta la fama, però a vegades vols passar desapercebut", ha dit el tècnic, que ha recordat que encara viu a un hotel.

Tito Vilanova
"Vaig parlar amb Tito Vilanova per telèfon el primer o el segon dia, però no vull molestar-lo. Tinc moltes preguntes a fer-li perquè hi ha moltes coses que només coneix ell", ha reconegut.

L'opinió de Carles Rexach
"El que m'agrada de Gerardo Martino és que és un entrenador normal i això, avui en dia, ja és molt important. Ha demostrat que es pot ser un bon entrenador sense perdre el somriure. El que ha de fer és el que ell vulgui i triomfar amb les seves idees", ha dit Carles Rexach.

"El Barça necessitava trobar un entrenador que interpretés el seu futbol", ha opinat l'extècnic del Barça. Sandro Rosell, president del club blaugrana, ha presenciat la xerrada en directe. "El Madrid, en canvi, no acaba de trobar la seva manera de jugar", ha afegit.