Barça

D'or i blaugrana: Alexia segueix amb el seu regnat

En la victòria contra l'Athletic Club (4-0), la capitana ha sigut rebuda i ovacionada per més de 5.000 aficionats al Johan

4 min
Alexia Putellas, oferint la Pilota d'Or a l'estadi Johan Cruyff

Sant Joan DespíAlexia Putellas és molt més que una futbolista. És emoció, compromís, sentiment i Barça. Sobretot, Barça. La capitana ha aconseguit que el seu nom ressoni pels estadis, aparegui a les portades i estampi samarretes. Les nenes i també els nens volen ser com ella, representar aquests colors i, de mica en mica, comencen a creure's que si ella ha arribat a ser la millor jugadora del món ells també ho poden ser. Perquè Alexia és la personificació d'un somni.

París va ser l'escenari de la seva coronació. Amb tot el món de l'esport mirant al Teatre Chatelet, la catalana va pujar a l'escenari per recollir el guardó més important del món de l'esport. Les llàgrimes es van instal·lar als ulls de la capitana des del moment en què Kilian Mbappé va anunciar-la com a reina del futbol. La nit va ser curta, ja que Alexia havia de tornar a la concentració de la selecció espanyola a Sevilla amb la resta de l'expedició blaugrana. Però la festa encara duraria uns quants dies.

Alexia Putellas oferint la Pilota d'Or a l'estadi Johan Cruyff.

La seva tornada a casa, a vestir-se de blaugrana, va venir acompanyada de sorpreses. Totes les seves companyes la van rebre amb un pastís amb la figura de la Pilota d'Or i amb un bany de cava i confeti. Els crits, les abraçades i la celebració van ocupar el vestidor per fer homenatge a la primera futbolista blaugrana –i l'únic esportista català en tota la història– a coronar-se com la millor del món. Totes volien fer-se una foto amb ella, acompanyades del preuat guardó. Un trofeu que la capitana encara mira amb una mica cara d'incredulitat. El moment més esperat, però, encara havia d'arribar.

El Johan Cruyff és casa seva. Molts han sigut els partits, els escalfaments i les hores que Alexia ha passat sobre aquest verd o en els budells de l'estadi. Aquesta és la seva gent, la que la ve a veure cada cap de setmana. Ells havien de ser els primers a veure-la aixecant l'esfèrica daurada, i així ha sigut. L'estadi, això sí, s'ha vestit de gala.

De color blaugrana i or

Des que la pilota ha terrat sobre el verd, Alexia la mirava de reüll. Mentre era amb les seves companyes esperant el moment i durant l'homenatge que li ha fet l'Athletic Club, la capitana no ha perdut de vista la seva pilota daurada. La imatge era bucòlica, gairebé un déjà-vu. La mirada era la mateixa que tenia la petita Alexia quan no es desenganxava de la pilota a la plaça de l'Ajuntament de Mollet. Perquè Alexia ha crescut i s'ha coronat com a reina, però segueix sent una nena que estima el futbol amb innocència.

La graderia, plena de nens i nenes amb la samarreta d'Alexia, s'ha rendit a la capitana. En el moment que la megafonia ha esmenat el seu nom, els xiscles, els crits i els aplaudiments han sepultat el Johan Cruyff. El moment de l'entrega ha fet tremolar els fonaments. De la mà de l'Eli i l'Alba, mare i germana, l'Alexia ha ofert el trofeu a la seva família blaugrana. Des dels seus primers passos, molts dels presents al Johan han seguit la seva evolució. Han viscut com s'ha convertit en capitana, després en referent i, per acabar, en emblema de l'entitat i de tot el futbol femení. La Pilota d'Or no fa més que acreditar una realitat: Alexia és molt més que una campiona del món, és una persona en la qual emmirallar-se per seguir creixent i estimant el futbol.

Jenni Hermoso celebrant el seu gol contra l'Athletic de Bilbao

Pere Aragonès, a la llotja

Ningú s'ha volgut perdre el dia més especial d'Alexia al Johan Cruyff, i fins i tot el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha aparegut a la tribuna presidencial mentre sonava Els segadors en la seva segona assistència a l'estadi blaugrana. Després de l'homenatge, calia calçar-se les botes i anar per feina. Les sensacions, però, no han sigut bones, en un partit gris de les culers. Davant 5.147 aficionats, la segona millor entrada a Sant Joan Despí, Alexia ha sigut la cap de cartell d'un espectacle que ha fet sold out. La catalana ha capitanejat un conjunt apàtic, amb poca lluentor futbolística, que ha anat al descans, per segon cop en la temporada, amb empat zero en el marcador, però que ha millorat a la segona part, exhibint la seva habitual superioritat per acabar guanyant (4-0).

La primera a pressionar ha sigut Alexia i l'organització del joc ha anat a càrrec de la capitana. La de Mollet s'ha esgargamellat donant instruccions, esperonant i corregint a les seves companyes per revertir un primer temps fluix. En la segona part, el Barça ha sortit de la seva ofuscació de cara a porteria gràcies a un cop de cap de Jenni Hermoso que ha acabat a la xarxa en el minut 50. Després d'una centrada de Marta Torrejón des de la banda, la davantera madrilenya s'ha embutxacat la primera diana del matx. De fet, també s'ha apropiat de la segona. La davantera ha tret suc d'un centre de falta des de la dreta d'Alexia. La primera rematada, de cap, ha topat contra la defensa de l'Athletic, però la mateixa Jenni ha aprofitat el rebuig per acabar marcant amb la dreta.

El golàs de Claudia Pina ha ampliat la diferència al marcador. Des de fora de l'àrea, amb un xut potent i creuat, al més pur estil d'Alexia Putellas, la de Montcada ha culminat l'homenatge a la capitana. El 4-0 definitiu l'ha signat Aitana Bonmatí, l'altre emblema de l'equip, que representa, com Alexia, l'amor pels colors blaugranes. Durant els noranta minuts que la de Mollet ha estat sobre el verd, els culers l'han victorejat i aplaudit, rendint-se al que tenien davant els ulls: la millor jugadora del món és blaugrana.

stats