Barça
Esports Barça 27/05/2022

Dembélé demana encara més temps per pensar-s'ho

El seu agent diu que encara no és el "moment adequat" per decidir si quedar-se al Barça o fitxar per un altre club

2 min
Dembélé, a la banqueta del Camp Nou abans del Barça-Vila-real.

BarcelonaAquest divendres estava prevista una reunió entre el Barça i Dembélé per posar punt final al serial sobre la seva renovació. Ja s'ha acabat la temporada i al Camp Nou necessiten saber amb urgència si l'extrem decideix acceptar la proposta blaugrana o si vol fer les maletes i marxar gratis a un altre club. Bàsicament, per planificar la plantilla del curs vinent. Però el futbolista no té cap pressa. Al contrari. Quan tothom donava per fet que hi hauria una resolució, l'agent de Dembélé ha respost que encara no ho sap i ha demanat més temps per pensar-s'ho.

"El futur de l'Ousmane segueix obert i no entrarem en especulacions interminables. Som i sempre hem sigut molt respectuosos amb tots els clubs i continuarem de la mateixa manera mentre segueixi el procés. Quan sigui el moment adequat per prendre una decisió, l'Ousmane considerarà quina és la millor opció per al seu futur", deia l'agent, Moussa Sissoko, en un comunicat.

La resposta arriba l'endemà que sortís publicada una informació que assegurava que Dembélé ja havia decidit marxar del Barça, i una altra, a Le Parisien, que indicava que el París Saint-Germain –club on fins ara s'havia donat per fet que aniria a jugar– havia canviat de parer i ja no hi estava interessat, tant per les pretensions econòmiques del futbolista com per un canvi de criteri en les prioritats esportives.

Al vestidor, la resposta de Dembélé no ha agafat gaire ningú amb sorpresa. "Segueix sent imprevisible", responen des de Sant Joan Despí, on voldrien que continués. Al club, en canvi, se'ls acaba la paciència. El president Joan Laporta deia a L'Esportiu que Dembélé tenia "la proposta i una data límit". I tant el màxim mandatari com Mateu Alemany, el primer executiu de l'àrea esportiva, no volen moure's ni un centímetre de la proposta que li han fet.

Les negociacions entre el Barça i Dembélé, encallades des de fa un any

De fet, les converses fa un any que estan encallades. Un cop tancat el mercat d'estiu del 2021, Mateu Alemany es va posar en contacte amb l'agent de Dembélé per parlar de la renovació, ja que Dembélé encarava l'últim any de contracte i el club no volia que marxés de franc. No hi va haver acord i al gener, ofegat per la massa salarial i els límits que imposa la Lliga, el Barça va canviar de parer i va intentar desprendre's del jugador. Fins i tot li va oferir la carta de llibertat. Tampoc hi va haver pacte. Seguia sense voler renovar i la cúpula esportiva va decidir estripar les cartes i apartar-lo. Xavi, però, va poder reconduir la situació i va convèncer els de dalt perquè Dembélé tornés a la disciplina del primer equip.

Inicialment, al Camp Nou sospitaven que Dembélé ja tenia un acord amb algun altre equip, però passaven els dies i no n'hi havia notícies. Per això, i com que Xavi seguia insistint perquè el club renovés l'extrem, la cúpula esportiva va acordar fer un últim intent per allargar el contracte. Però, almenys de moment, tampoc ha estat possible.

stats