Barça

"Des del Barça-PSG accepto que em diguin 'tribunero'"

L'ARA recorda la nit de la remuntada màgica amb alguns aficionats que s'ho van perdre perquè van marxar del camp al minut 85

3 min
Sergi Roberto celebrant el gol que classificava el Barça contra el PSG a la Champions.

Barcelona"Si em tornés a trobar en el mateix cas, marxaria del camp deu minuts després del final. No fos cas que tornessin a sortir dels vestidors i fessin un altre gol", diu en Ferran (1994), aficionat osonenc del Barça, revivint el 6-1 del Barça al PSG, l'any 2017. Encara estudiava i volia evitar les cues a l'estació de metro de Collblanc: va sortir del Camp Nou al voltant del minut 85, com tants altres, amb un 3-1 al marcador. Perquè pensava que culminar la remuntada era impossible.

El 4-1, de Neymar, va caure al 88'. Ja era al carrer: "Des de fora va sonar com si s'ensorrés el camp". Va córrer buscant un bar. El va trobar, va veure la repetició i va reprendre el camí cap al metro. Va ser sortir del bar i tornar a entrar: Neymar havia fet el 5-1. I allà va cridar el 6-1 final, obra de Sergi Roberto al 95, entre l'alegria de la remuntada i la ràbia de no haver-la presenciat en directe. "No sentia un punt de ràbia. Sentia molts punts de ràbia", matisa rient a les portes d'un nou capítol d'aquesta nova rivalitat.

En Gil i l'Adrià, del 1991, van viure un cas similar. Van fer la prèvia en un bar dels voltants i van anar cap a tribuna. "Des d'aquell dia accepto que em diguin tribunero", contesta el primer. No van poder seure junts, com de costum, perquè el Camp Nou era ple fins a la bandera. Van veure el partit des de les seves cadires, a segona i a tercera graderia. Anaven comentant-lo per WhatsApp. "Vam arribar al descans encigalats. La sensació era: «Va, que ho farem»", diu l'Adrià. Messi va marcar el 3-0 al minut 50.

Però Cavani va enterrar gairebé tota esperança al 62, amb el 3-1: el Barça necessitava tres gols més. "Allà vaig pensar que ja era impossible", afegeix. Al cap de pocs minuts van reprendre la conversa per WhatsApp per començar a parlar de si marxaven abans que l'àrbitre xiulés el final. "Va arribar un moment que li vaig dir que jo anava tirant perquè no ho veia gens clar i estava emprenyat, i vaig pensar que així arribaria més d'hora a casa i em passaria la mala llet abans. Devia ser el minut 80", assegura. Va marxar sol, sense esperar-se. El 4-1 el va enganxar a mig camí entre l'estadi i el carrer, entre els accessos i les portes. El 5-1, tres minuts després, al 91, ja al carrer. Va córrer buscant un bar.

A en Gil, el 4-1 el va enganxar en unes escales interiors del Camp Nou. Va veure la falta, però, resignat, va marxar just abans que Messi, també resignat, li deixés la pilota a Neymar per xutar-la. Podia haver tornat cap a la grada, però va seguir caminant cap a fora. Sortint de l'estadi va sentir el crit del 5-1: "Vaig sortir disparat i vaig entrar al primer bar que vaig trobar. No hi havia estat mai. Quan vaig entrar vaig veure l'Adrià". No s'havien dit res. La casualitat els va reunir i va permetre que visquessin junts el 6-1.

"Això no ho pots explicar a ningú"

"Vam saltar i cridar com uns beneits. Ens vam demanar un gintònic i ens el vam beure mentre dèiem que érem uns capullos, uns dropos, un desastre, i celebràvem la remuntada", rememora en Gil. L'Adrià parla de "bogeria absoluta", "emoció absoluta", "eufòria extrema". De cerveses que volaven per sobre dels caps, d'abraçades amb gent desconeguda. Recorda bé l'alegria i també la ràbia. "El primer pensament va ser: «Això no ho pots explicar a ningú»", confessa.

Continua en Gil, rient: "De les vergonyes més grans que he passat, són d'aquells dies. Vaig donar carta blanca a tothom perquè se'n fotés de mi. Hem d'acceptar quan ens equivoquem, la gent ho ha de poder fer". "Anirà amb nosaltres tota la vida, això, i no ens ho podrem treure mai. Però vam passar", afirma feliç.

stats