Successos

El jutge deixa lliure sense càrrecs el fill petit de Joan Laporta, detingut per un presumpte maltractament

Segons els testimonis, els fets van tenir lloc ahir a Madrid abans del partit entre el Reial Madrid i el Barça

ARA
2 min
Una patrulla de la Policia Nacional

BarcelonaUn jutge ha deixat en llibertat sense càrrecs ni mesures cautelars ni fiança el fill de Joan Laporta, tal com confirmen des de l'entorn del president del Barça. L'havien detingut ahir per, suposadament, haver agredit la seva parella en un restaurant de Madrid. Joan Laporta Echevarría, fill petit de Joan Laporta, va quedar detingut dues hores abans que se celebrés el clàssic entre el Reial Madrid i el Barça. Segons apunten fonts judicials, el jove va ser posat en llibertat a les nou del vespre i ara el seu cas serà investigat per un jutjat de violència contra les dones de Barcelona, lloc en què resideix la companya de Laporta Echevarría. La jove no ha presentat cap denúncia contra ell i, per tant, tampoc ho ha fet la Fiscalia.

Els fets van passar cap a dos quarts de tres del migdia, al restaurant número 16 del carrer Miguel Ángel, a poques parades de metro del camp de futbol del Santiago Bernabéu. Segons fonts de la Policia Nacional el jove va començar a sacsejar i amenaçar la parella. Les mateixes fonts expliquen que en una taula pròxima a la seva hi havia alguns dels escortes d'una ministra del govern espanyol i que van ser ells els que van trucar a la policia quan van presenciar el presumpte episodi de maltractament per part del jove.

Tot seguit, agents de la Policia Nacional van acudir al lloc dels fets, on, segons fonts del cos, el jove es va mostrar agressiu amb els policies. El van traslladar a una unitat de Seguretat Ciutadana i posteriorment el van detenir. Fonts policials confirmen que va passar a disposició judicial i que la Unitat de Família i Atenció a la Dona ha obert una investigació.

Fonts pròximes a Laporta expliquen que el seu fill era a Madrid per celebrar l'aniversari i va mantenir una discussió en un bar. Amb tot, afegeixen que "en cap cas ha incorregut en un acte violent amb la seva parella, que en tot moment ha estat amb ell, fins i tot en dependències policials". El seu entorn sosté que "la parella ha negat [davant la policia] que hagi estat maltractada". Les mateixes fonts recalquen que es tracta d'un "assumpte que pertany a la vida privada d’una persona que no està lligada al FC Barcelona".

Després d'aquest problema familiar s'havia especulat que Laporta no acudiria a la Gala de la Pilota d'Or d'aquesta nit a París. Finalment, però, tal com ha pogut saber l'ARA, el president blaugrana sí que hi acudirà.

stats