Futbol

Dimiteix Xavier Budó, un altre alt executiu del Barça de Joan Laporta

Ocupava el càrrec de director d'esports professionals del club blaugrana

ARA
2 min
Xavier Budo. Manolo Garcia

BarcelonaXavier Budó, fins ara director de l'àrea d'esports professionals del Barça, ha presentat la seva dimissió al president Joan Laporta, segons va avançar el programa Tot Costa de Catalunya Ràdio i ha pogut confirmar l'ARA. Budó, que va acompanyar Laporta en la seva campanya electoral i que s'encarregava de dirigir les seccions professionals del club, hauria demanat plegar per les dificultats que està trobant per desenvolupar les seves funcions a l'entitat blaugrana amb la llibertat que desitjaria. Fonts oficials del club, però, volen assegurar que la relació personal entre l’executiu i el màxim dirigent “és i serà excel·lent”.

Budó hauria presentat la seva dimissió dijous passat, abans de la final four que l'equip d'handbol va disputar i guanyar a Colònia. Vinculat també a l'equip femení del Barça, ha sigut un dels principals impulsors de La Masia femenina, un projecte per obrir les portes de la residència blaugrana també a les jugadores que s'estan formant al club. De fet, el funcionament de La Masia hauria sigut un dels punts de fricció amb el president Joan Laporta que l'ha dut a presentar la dimissió.

Budó, nascut a Sant Feliu de Guíxols l'any 1970, es va aficionar al Barça des de ben petit, quan escoltava les retransmissions de Joaquim Maria Puyal al terrat del restaurant del seu pare a s’Agaró. Malgrat ser economista, la seva trajectòria professional l’ha desenvolupat en el món del tenis com a entrenador i també en la gestió de centres d’alt rendiment per a esportistes.

Durant la campanya electoral, en la qual estava dins l'equip de la candidatura de Joan Laporta, es va definir com un “barcelonista de sentiment”. Abans d'entrar a treballar per al Barça va estar molt vinculat al think tank El Senyor Ramon, que debatia sobre temes de l'actualitat blaugrana.

stats