06/11/2022

L'eloqüent silenci de Messi sobre Piqué

2 min
Messi, Piqué i Neymar

Carles Puyol, Cesc Fàbregas, Riqui Puig, Dani Alves, Sergio Ramos, Ivan Rakitic, Marc Bartra, Neymar Júnior, Sergi Roberto... Companys, excompanys, rivals i personalitats del món de l'esport han tingut un record o paraules amables per a Gerard Piqué, protagonista indiscutible de l'actualitat a causa del seu sorprenent anunci de retirada la tarda de dijous. Quatre dies després, el central del Barça –que dimarts jugarà el seu últim partit, ara sí, al Sadar– ja s'ha acomiadat entre llàgrimes del Camp Nou en un acte bonic i sincer, sense artificis. Però encara no ha llegit cap mostra pública d'afecte d'un dels seus coetanis més importants. No, Leo Messi encara no li ha dedicat cap missatge. L'última publicació de l'argentí a Instagram, on el segueixen 371 milions de persones, va ser divendres per anunciar un conegut videojoc. Business talks.

Si bé és probable que el silenci s'acabi trencant en algun moment –o que la comunicació en qüestió es produeixi fora dels focus–, és significatiu que Messi no s'hagi pronunciat sobre l'adeu d'un futbolista amb el qual va compartir vestidor, èxits i decepcions durant 12 cursos al primer equip del Barça, així com uns inicis daurats en una de les millors fornades de La Masia. Piqué sí que va parlar quan el 10 etern va marxar a contracor del club blaugrana. "Passa-t'ho bé allà on vagis, gaudeix i continua guanyant com només tu saps fer-ho. Aquí et trobarem a faltar. T'estimo, Leo", va publicar a les xarxes el 6 d'agost del 2021, el dia que el barcelonisme en massa començava a digerir una notícia inesperada fins i tot pel mateix protagonista. En aquell moment, però, la relació entre els dos jugadors ja estava deteriorada. La pandèmia i el col·lapse del Barça van fer mal.

En aquest context, recordaran que Piqué, una ànima lliure, va negociar amb Bartomeu un diferiment salarial al marge de la negociació col·lectiva del vestidor. Amb nocturnitat –segons Messi i el gruix del vestidor–, el central va posar-se d'acord amb l'expresident abans que una amenaça de moció de censura el fes caure. El gest va decebre l'argentí i els altres capitans. Posteriorment, ja amb l'astre jugant al PSG, Piqué va declarar en una entrevista que havia plorat quan Messi va haver de fer les maletes i l'entorn del de Rosario li va respondre amb amargor. "Ets un fals. No només no vas plorar, sinó que li vas dir al mediocre de Joan Laporta que si volia construir un equip guanyador havia de vendre Messi", va escriure Alfonso Aguilera, amic de la família.

En ple moment d'especulació sobre el retorn de l'argentí, el seu silenci amb Piqué, tan trist com eloqüent, alimenta les esperances dels més optimistes, entre els quals s'inclou Joan Laporta, que vol reparar les llàgrimes del 2021. En una conversa amb l'ARA, el biògraf oficial de Messi avisava el president blaugrana: "Si vol recuperar el Leo, ja fa tard". ¿I si els esdeveniments dels últims dies aplanen el camí?

stats