BARÇA
Esports Barça 27/04/2018

Bartomeu, a 'El Larguero': "Després del que va passar a l'estiu, ningú a la directiva dubta de Valverde"

El president del Barça parla sobre l'adeu d'Iniesta i la possibilitat de guanyar el doblet

Ara
5 min
Josep Maria Bartomeu, durant l'entrevista a 'El Larguero'

BarcelonaEl president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha parlat aquest dijous a la nit a 'El Larguero' de la Cadena Ser. El dirigent blaugrana ha repassat diversos temes de l'actualitat blaugrana: Iniesta, Valverde, la desfeta a Roma, Messi, el possible doblet, el futbol base...

L'adeu d'Iniesta

"És el jugador més important que ha passat aquesta era pel Barça", va dir Bartomeu sobre Andrés Iniesta, que té pensat anunciar aquest divendres que a l'estiu deixarà el club. "Sé què farà però no ho explicaré. No hi ha comunicat del club, però no sé si hi haurà roda de premsa o no. Ha de donar una resposta. Té contracte indefinit i abans del 30 d'abril ens ha de dir si vol seguir o no", va comentar. I va afegir: "No ho havíem fet mai, però s'ha guanyat el dret de ser aquí tota la vida".

Guanyar el doblet

Després de quedar eliminat de la Champions, el Barça encara pot aconseguir el doblet. De fet, el té a l'abast. Amb la Copa al sac, aquest cap de setmana pot guanyar la Lliga. "Ho valorem tot. Valorem la Copa, sobretot per com vam jugar. I a la Lliga ens falta tan sols un punt", va comentar el dirigent, que va afegir: "El doblet és un somni, sobretot venint d'on venim. Si hi ha doblet, serà una temporada excel·lent. No és matrícula, però és el vuitè doblet de la història del club. I no hi té res a veure el que faci el Madrid".

Ernesto Valverde

Bartomeu va elogiar Ernesto Valverde, l'entrenador: "Una persona molt important ha sigut Valverde. Ha transformat l'equip. La sortida de Neymar va ser important i vam haver de passar el dol. I Roma va ser un cop dur perquè teníem l'ambició de guanyar totes les competicions. Hi vam quedar a prop. Roma no va poder ser, però l'equip s'ha aixecat". Sobre el tècnic i la desfeta a la Champions, el president del Barça va indicar que "és fals que estigués en perill el seu lloc". "És el seu primer any i ha iniciat el seu projecte. És el projecte d'Ernesto Valverde. Estem molt contents amb ell i en parlem regularment. Després del que va passar a l'estiu, ningú de la directiva dubta de Valverde. A tots ens va saber greu el que va passar a Roma, però cal veure com s'aixeca l'equip després de la derrota. L'èxit està assegurat amb aquest projecte".

La renovació d'Umtiti

El president del Barça va comentar la situació de Samuel Umtiti. "És molt important, ho sap ell i també els aficionats. Està al segon any de contracte. La nostra voluntat és que renovi, però com a directius sempre ens hem de moure dins una escala salarial per poder ser un club competitiu i que pugui explicar els seus comptes de manera sostenible", va argumentar.

L'adeu de Neymar i els fitxatges

Bartomeu també va parlar a 'El Larguero' sobre l'adeu de Neymar i els canvis que va fer el Barça a l'estiu. "De la temporada passada hem canviat alguna cosa, ha marxat Neymar. El trident ja no existeix. Era espectacular, però vam haver d'adaptar-nos als nous jugadors. A Sevilla vam descobrir una davantera amb Suárez, Messi i Coutinho i n'estic encantat. M'agrada veure que hi ha il·lusió, perquè això ens diu que el futur encara serà millor", va assegurar Bartomeu, que va apuntar que els aficionats no li demanen "fitxar Griezmann": "Em demanen guanyar la Lliga. Quan acaben les competicions la gent es fixa més en els fitxatges", va indicar.

Situació política a Catalunya

El president del Barça també es va referir a la situació política que es viu en aquests moments a Catalunya. "A Catalunya vivim un moment complex, tant socialment com políticament. I al Barça representem perfectament el que és Catalunya però, això sí, mantenim uns valors que volem defensar sempre, uns principis, i la política existeix, hi és a tot arreu. Nosaltres, com a junta directiva del Barça i com a club, no podem fer política. Però donem suport als catalans, que són molt diversos. I el Barça igual. El que fem és no prendre partit, però donar suport a aquests valors i principis com la llibertat d'expressió, el dret de decidir, la democràcia... Cal que parlin i trobin una solució política a un problema polític", va dir Bartomeu. El dirigent també es va referir a les paraules de Javier Tebas, president de la Lliga: "És un gestor excel·lent però a vegades, quan parla, fa declaracions que no li corresponen com a president de la Lliga. I aquestes paraules no ajuden a la convivència". Bartomeu també va comentar la xiulada a l'himne durant la final de la Copa del Rei: "No em sembla bé que es xiuli l'himne d'Espanya. Ho vaig dir abans de la final i el mateix dissabte durant el dinar oficial. Cap himne. Però quan es xiula l'himne, no xiulen el rei, xiulen el que els ha molestat que fan a Catalunya". Sobre el fet que es requisessin samarretes grogues a les portes del Wanda Metropolitano, Bartomeu ha dit: "Hem fet una reclamació. De moment hem fet això. Si no hi ha informació o resposta convincent, farem alguna acció més. Però no diré què farem. Cal preservar la llibertat d'expressió, un principi molt clar al Barça".

El futbol base

Josep Maria Bartomeu també va comentar els canvis que hi ha hagut al futbol base, sobretot al Barça B, amb l'acomiadament de Gerard López i l'ascens de García Pimienta a la banqueta del filial blaugrana. "L'objectiu principal del futbol base és formar jugadors, però també és cert que durant aquests últims anys els tècnics ens han aconsellat que l'equip filial ha d'estar a Segona A. Hem considerat que el treball de Gerard López era excel·lent, però calia fer un canvi per intentar aconseguir la salvació", va assegurar. El president del Barça també ha parlat sobre La Masia. "Hi ha crítiques dient que La Masia no funciona. I sí que funciona, i molt bé. El fet de guanyar la UEFA Youth League... jugant semifinals contra el City i la final contra el Chelsea. Estem molt contents amb la feina que s'està fent, però és veritat que vam patir dos anys la sanció de la FIFA. I també costa perquè els jugadors que hi ha al primer equip són molt bons. Qui desafia Iniesta, Xavi, Busquets i Messi? És difícil treure el lloc a Piqué o a Busquets. Xavi se'n va anar i Sergi Roberto ha pujat al primer equip... Estem orgullosos de ser el club que genera jugadors per a les grans lligues. El soci pot estar tranquil". I va afegir: "Sí que hi ha entrenadors com Luis Enrique, Tito, Pep i Rijkaard que durant la seva etapa van confiar en el planter. I amb Ernesto [Valverde] passarà. Estic segur que l'any vinent veurem jugadors del B jugant al primer equip".

stats