Esports Barça 09/12/2023

Esmee Brugts: un nom que (a partir d'ara) el sap tothom

La jove promesa neerlandesa fa miques l'Eibar amb tres gols en vuit minuts

Esmee Brugts, autora d'un 'hat trick' en el Barça-Eibar de la Lliga F

Barcelona"Una jove amb talent, a qui li agrada associar-se i que té bon cop de pilota". Aquest és el perfil d'Esmee Brugts que consta a la web del Barça. El que no explica és que també té olfacte golejador. Contra l'Eibar marcava la seva primera diana amb la samarreta blaugrana. I, no contenta amb això, fent una exhibició de com s'ha de col·locar algú que juga de nou, acabava anotant un hat trick en només vuit minuts. L'Eibar havia marxat al descans creient en el miracle i aixecava la bandera blanca al final del partit (5-0).

Perquè les jugadores del conjunt basc havien fet una cosa que, al Johan Cruyff, és gairebé una proesa: mantenir la porteria a zero en els primers 45 minuts. Que el Barça tingués la pilota no volia dir que jugués bé a futbol. Molta possessió i poques idees en atac. L'equip no combinava bé en els últims metres i arribava al descans amb una única ocasió clara, una rematada al travesser de Clàudia Pina.

L'equip tornava a jugar després d'una nova aturada de seleccions polèmica, on els temes extraesportius van passar per sobre dels futbolístics. Era com si el Barça seguís de ressaca i no trobés la clau de volta al partit, fins que va aparèixer la cama esquerra de Graham per enviar una pilota a l'escaire. En condicions normals, totes les mirades haurien estat per a ella, però només un minut després, emergia la figura de Brugts, rematant una centrada de Graham per posar les coses a lloc. L'Eibar deixava de somiar i sabia que ja no tenia res a fer. I el Barça canviava, deixava d'atacar per la dreta i passava a fer-ho per l'esquerra, on Mariona i Lucía Corrales servien dues assistències més perquè Brugts rematés la feina. Al minut 56 hi havia un empat a zero. Al 65 ja n'havien caigut quatre. I Ari Arias, la futbolista del filial que tot just disputava el seu segon partit amb el primer equip, completava la golejada al 87. La imatge de la portera de l'Eibar, Amaia, demanant a l'àrbitra que xiulés el final, resumia la impotència d'un equip que no havia pogut contenir el tsunami.

Designada la millor del partit, Brugts ha demostrat per quin motiu el Barça havia tingut tant d'interès a fitxar-la. Nascuda l'estiu del 2003 a Heinenoord, va debutar amb 17 anys al PSV, en una temporada en què va disputar 23 partits oficials, un d'ells contra el Barça a la Champions. Internacional amb els Països Baixos, va jugar l'última edició del Mundial, i va anotar dos gols. Aquest dissabte al Johan s'ha posat les botes.