Selecció espanyola femenina

Montse Tomé no desmenteix que discutís amb Aitana Bonmatí

La riberenca va demanar el canvi en l'Espanya-Itàlia de divendres perquè no es trobava bé, segons va explicar a les xarxes

3 min
Montse Tomé amb un dels seus assistents.

BarcelonaLa selecció espanyola torna a jugar aquest dimarts partit de la Lliga de les Nacions contra un rival sempre temible, Suècia. Ja classificades per a la fase final del torneig continental i també amb el bitllet per als Jocs Olímpica de París al sarró, les jugadores de Montse Tomé reben el seu rival a les semifinals del Mundial (19 h, La1) amb ganes de tornar a la normalitat després de caure per 2-3 davant d'Itàlia en un duel que el combinat estatal va començar amb una futbolista menys després del descans. El motiu d'aquesta anomalia: el canvi d'Aitana Bonmatí, que va adduir malestar general i va ser rellevada per Esther González quan la pilota ja rodava i Itàlia ja havia empatat el partit (1-1) gràcies a la superioritat numèrica temporal.

"L'Aitana ens ha explicat tard que no estava disponible i llavors hem aconseguit activar l'Esther perquè entrés. [...] No sé què té. M'he assabentat aquí [a la gespa] que no podia continuar", va explicar la seleccionadora Tomé després del partit. La versió de la tècnica asturiana va contrastar amb la que va oferir Athenea del Castillo, una altra jugadora substituïda al descans: "Els canvis es van comunicar a l'inici de la xerrada [de Tomé]. Ja sabíem que ens quedaríem a la banqueta. Sigui com sigui, són coses que no es poden repetir". Per la seva banda, Esther, la futbolista que va entrar tard al camp en el lloc d'Aitana, va criticar el cos tècnic per la improvisació: "Jo no entenia res. La informació del canvi va arribar tard. L'staff ha d'actuar molt abans. No pot ser que sortim a jugar amb una menys. Hem de millorar moltes coses".

L'embolic es va fer encara més gran a les xarxes socials quan alguns mitjans de comunicació van informar que Tomé i Bonmatí van discutir al vestidor i que per això el canvi no estava preparat. Aquesta versió dels fets va provocar que la migcampista del Barça declarés al seu compte de X (abans Twitter) que si va demanar deixar de jugar va ser perquè no es "trobava bé" i que el millor per a l'equip "era que entrés una altra companya". Bonmatí també va intentar treure ferro a l'assumpte: "El més important és que l'equip s'ha classificat per a la final four de la Lliga de les Nacions".

"Malestar general"

Tres dies després dels fets, la previsió és que Aitana, que ha fet la sessió de dilluns sense problemes, torni a jugar contra Suècia. La catalana no va entrenar diumenge. Des del seu entorn s'apunta que ha estat "malalta" tot el cap de setmana i que "si no va a pitjor" tornarà a posar-se a les ordres de Tomé per al partit. Les mateixes fonts neguen que hi hagués cap discussió entre la vigent Pilota d'Or i la seleccionadora, i defineixen com a "malestar general" el que la jugadora de Sant Pere de Ribes ha patit els últims dies. La idea, per tant, és que Aitana pugui disputar l'últim compromís de la roja abans del començament del 2024. Com a mínim, això és el que vol la futbolista.

En la prèvia d'aquest duel, Tomé ha intentat passar pàgina a l'assumpte: "Hi ha hagut comentaris després del que va passar, però el vestidor és el que importa. Tot el que hi passa és bo que ho protegim i sigui nostre. Som molt exigents i professionals. Volem el millor per a tothom i ja estem pensant en els partits que venen". La seleccionadora, per tant, no ha negat el conflicte amb la jugadora del Barça.

stats