23/11/2023

L'exorbitant milió d'euros que val renovar Alexia

2 min
Alexia Putellas signant autògrafs després del partit davant l'Atlètic de Madrid d'aquest curs.

BarcelonaL'exorbitant milió d'euros que demana Alexia per renovar amb el Barça és com perquè tanqui la porta quan surti i bon vent i barca nova. Aquesta primera frase inclou tres opinions que van expressar diverses persones després de llegir la informació que va avançar l'ARA la setmana passada sobre l'estat de les negociacions amb el club blaugrana de la jugadora de Mollet del Vallès, que finalitza contracte el 30 de juny. En cas que el Barça acabi acceptant arribar a aquesta xifra, la dues vegades Pilota d'Or, guanyadora d'un Mundial i dues Champions League, i una de les màximes referents de l'espectacular creixement del futbol practicat per dones, estaria cobrant igualment força menys que el futbolista del primer equip masculí amb un salari més baix, Iñaki Peña.

Qui ja tingui a la punta de la llengua l'argument que les futbolistes han de cobrar una xifra inferior que els futbolistes perquè generen menys hauria de saber que Alexia genera molt més que Iñaki Peña des d'un punt de vista esportiu, comercial i social. La jugadora de 29 anys, a banda de guanyar títols individuals i grupals, atrau marques (segons Forbes, obté més del quàdruple d'ingressos per aquest concepte que pel sou que li paga el Barça), fa que desenes de milers de nenes ara puguin somiar amb dedicar-se a una professió que abans els hi era vetada i omple estadis gegantins amb les seves companyes quan, no fa gaire, els deien que mai els omplirien.

Alexia Putellas fa un petó a l'escut del Barça després del seu primer gol davant el Benfica.

Actualment, Alexia té més transcendència per al Barça fora que dins el terreny de joc, on segueix sent una de les millors jugadores del món malgrat les dificultats que li posa el genoll esquerre. L'equip blaugrana ha estat capaç de guanyar una Champions sense ella, i aquest mateix diumenge va passar per sobre del Reial Madrid amb ella a la grada. El resultat segurament hauria estat semblant encara que s'hagués assegut al seu costat l'actual Pilota d'Or, Aitana Bonmatí. El Barça és un equip tan fet i amb tant de talent que ara pot prescindir de diverses de les seves millors futbolistes i seguir dominant.

Però Alexia ha estat gairebé un any fora dels terrenys de joc a causa d'una lesió i ha mantingut la consideració d'icona mundial. Aquest fet, més enllà del seu nivell futbolístic, s'explica pel relat sorgit entorn de la seva figura, que també ha nodrit al Barça. Alexia, com Aitana, és conscient de la responsabilitat que comporta el seu estatus en el món del futbol i actua en conseqüència, com s'ha pogut comprovar durant el cas Rubiales. El Barça, probablement, seguiria guanyant Champions sense elles, però el relat s'esquerdaria. I ara el club català no va sobrat en aquest sentit.

stats