Barça
Esports Barça 28/06/2012

Les 10 etapes de la carrera de Jordi Alba

Després de 7 anys a La Masia, amb 16 va marxar al Cornellà perquè no el volien, i gràcies al València i a Unai Emery les portes del club blaugrana s'han tornat a obrir

A. Solé
2 min
Jordi Alba celebrant el segon gol del València davant del Rayo

BarcelonaJordi Alba té injectat l'ADN del Barça des de ben petit. La seva biografia estava sent com la de tants altres bons jugadors de La Masia que no tenen lloc i que marxen per buscar una oportunitat fora del Barça, i acaben triomfant i tornant. La vida d'Alba es pot resumir en 10 etapes:

1.- Va nèixer el 21 de març del 1989 a l'Hospitalet de Llobregat, on va començar a xutar la pilota fins que als 9 anys va entrar a jugar al futbol base del Barça.

2.- Després de ser un davanter ràpid i destacant en totes les categories, la seva curta alçada i la falta de corpulència va fer que amb 16 anys el Barça el descartés.

3.- Aquell 2005 Jordi Alba tenia ganes de seguir jugant a futbol i no va deixar que la decisió del Barça de prescindir d'ell l'afectés anímicament.

4.- Va fitxar per la UE Cornellà, el tercer equip més potent de Catalunya en futbol base. De seguida va destacar en categoria juvenil i amb 17 anys ja va debutar amb el primer equip a Tercera Divisió.

5.- Després de 2 anys al Cornellà, el València va trucar a la seva porta per fitxar-lo per al seu filial, el Mestalla, que llavors estava a Tercera. El València va pagar 6.000 euros per l'extrem català.

6.- La primera temporada (2007-08) al filial valencianista va ser excel·lent, i sent titular indiscutible, va aconseguir l'ascens a Segona B eliminant al Santboià pel camí.

7.- La seva progressió era molt bona al Mestalla i el València va voler que fes un pas més endavant i el va cedir al Nàstic de Tarragona, a Segona A (2008/09), on va fer un gran any sent titular (35 partits) i marcant 4 gols.

8.- El València el va repescar perquè seguís creixent al filial (Segona B), però de seguida va cridar l'atenció d'Unai Emery, i el 13 de setembre del 2009 ja el va fer debutar a Primera en un partit contra el Valladolid.

9.- Alba sempre havia sigut un davanter de banda esquerra, cosa que feia que no tingués tantes oportunitats al primer equip valencianista, però gràcies a les lesions de laterals esquerres al València, Unai Emery va decidir reciclar Alba al darrere, i el seu rendiment ha estat òptim.

10.- Tant bé ha rendit Alba de lateral esquerre que el Barça s'hi ha fixat per cobrir la baixa d'Abidal, i Vicente del Bosque li ha donat la titularat en aquesta posició de la selecció espanyola, amb un rendiment excel·lent en aquesta Eurocopa.

stats