Barça

Sense favors per a les vaques sagrades: els apunts en calent del Reial Societat - Barça

Xavi s'atreveix amb els noms i triomfa a Anoeta, però la seva proposta col·lectiva queda a mig camí

2 min
Xavi Hernández, a la banqueta d'Anoeta.

BarcelonaEl Barça va golejar la Reial Societat en un partit que va canviar el signe senzillament gràcies a Ansu Fati. A continuació, els apunts en calent de la nit.

Sense capitans. A la segona jornada de Lliga, ja amb certa urgència després del sis de sis del Madrid, Xavi va arriscar a Anoeta amb un onze revolucionari. 70 minuts sense vaques sagrades, braçal per a un colossal Ter Stegen i un canvi de sistema amb el redebutant Ferran Torres al costat de Lewandowski i una defensa de tres dominada per teòrics suplents a l'espera dels reforços que encara falten. Acusat de vegades de ser massa tou amb els seus excompanys de vestidor, el vallesà es va atrevir amb els noms, però es va quedar a mig camí pel que fa a proposta col·lectiva. La pretemporada s'allarga en un Barça amb massa deures endarrerits tant a la gespa com als despatxos.

El revulsiu total. Per sort, però, els temps de cocció s'escurcen amb jugadors com Ansu Fati. Serà difícil d'entendre que l'hispanoguineà torni a ser suplent a la tercera jornada. Perquè si contra el Rayo Vallecano va revolucionar el duel amb les ocasions més clares, davant la Reial Societat va necessitar només cinc minuts per repartir dues assistències decisives de gol. Ell va canviar el color d'un partit que navegava en la incertesa, primer amb un esperó cec perquè Dembélé fes l'1-2 i després amb un moviment elèctric per habilitar en l'1-3 Lewandowski, bigolejador el dia del seu aniversari i generós amb el mateix Ansu, que va arrodonir l'exhibició amb l'1-4 definitiu.

Indefinició crònica. Amb Busquets sancionat, la lògica demanava posar Pjanic, que ha convençut els tècnics per la seva comprensió del joc de posició. Però el Barça va comparèixer a Sant Sebastià amb De Jong de cara a la jugada i no d'esquena. El neerlandès, que resisteix des de fa setmanes a les pressions internes que el volen fora del Camp Nou, no només va ser titular, sinó que va tenir l'oportunitat de jugar on més li agrada. Ningú hauria dit que fos transferible. Tanmateix, la seva aportació va ser decebedora. Li va faltar determinació en la sortida de pilota i sensibilitat entre línies, i a sobre va cometre la pèrdua prèvia al gol de l'empat d'Isak. Comença la seva quarta temporada i encara no sabem a què juga.

Minuts a un altre lloc. L'altra gran novetat de l'alineació de Xavi contra la Reial Societat va ser Balde. El mal inici de curs del criticat Jordi Alba i les dificultats per inscriure Marcos Alonso, que espera a Londres que el Barça pugui permetre's el seu fitxatge, van portar el jove lateral a la titularitat. La seva entrada va ser immillorable. Només havien passat uns segons i va permetre's cavalcar per l'esquerra per assistir Lewandowski en el 0-1. Res a dir amb la seva aportació ofensiva. Llàstima que en defensa tingués problemes per contenir les pujades d'Elustondo i alguna caiguda de Silva per la seva zona. Si al final arriba Alonso o un altre carriler, el millor serà que es foguegi en un altre equip.

stats