BARÇA
Esports Barça 15/10/2013

Els menors de 7 anys no podran accedir al Camp Nou sense entrada

La decisió s'aplicarà al Barça-Madrid del 26 d'octubre, tot i que es buscaran fórmules perquè els nens puguin accedir a l'estadi quan no es prevegi un excés d'aforament

Albert Llimós
2 min
Toni Freixa, secretari i portaveu de la Junta Directiva del Barça

BarcelonaEls menors de 7 anys no podran accedir al Camp Nou sense entrada a partir del Barça-Madrid del pròxim 26 d'octubre. "Ens anticipem als fets, no fer-ho després que es produeixi una desgràcia. La previsió és d'excés d'aforament i per això ho fem", ha dit el portaveu de la junta, Toni Freixa, que ha reconegut que es tracta d'una mesura impopular perquè molts socis ho han fet fins ara. La mesura s'aplicarà a tots els partits, tot i que es buscaran alternatives perquè els menors puguin accedir a l'estadi quan no hi hagi excés d'aforament. "La finalitat no és que els nens no puguin veure el partit, la finalitat és garantir la seguretat, que està per sobre de qualsevol promesa o aspiració electoral", ha afegit.

El Barça pren la decisió per una recomanació dels serveis de seguretat del club, tot i que també es tracta d'una decisió que serveix per situar el Barça dins del marc legal actual, ja que un decret del 2007 –obligatori el 2010– fixa que els menors de 7 anys no poden entrar a un esdeveniment esportiu sense entrada. El Barça, en contacte permanent amb el departament d'Interior, ha creat una comissió per estudiar les alternatives per als partits en què no hi hagi excés d'aforament. Freixa ha deixat la porta oberta al fet que els menors hagin de pagar o hagin de ser socis per assistir a l'estadi, alternatives totes elles que s'han d'estudiar.

"Ningú no pot accedir a l'estadi sense entrada", ha remarcat. "Hem tingut una conversa per anar coordinats, perquè volem complir la llei. Quan conciliem rival i horari com aquest cas, es dóna aquesta situació. Ens veiem obligats per la responsabilitat que tenim a prendre aquesta decisió", ha dit Freixa, que ha posat un exemple, el dia del Getafe, un partit que es va jugar a les 12 del migdia i que va aplegar 10.000 nens menors de 7 anys.

Sobre Neymar i les paraules d'alguns tècnics que l'han acusat de fer teatre, Freixa no hi veu cap campanya. "Percebo que el futbol espanyol ha d'estar orgullós que Neymar jugui a la Lliga BBVA, és una meravella, un privilegi. No puc veure una campanya. Estic segur que el que motiva qualsevol comentari és que aquest jugador és extraordinari", ha dit.

El portaveu ha assenyalat que a la directiva estan "molt satisfets" amb la feina d'Andoni Zubizarreta, i la seva renovació s'haurà de tractar pròximament.

El portaveu de la junta directiva ha anunciat que el club ingressarà en concepte de patrocini 8,75 milions més durant els pròxims tres anys, tot i que no ha volgut detallar quin és aquest patrocini. "Segueix igual", ha dit Toni Freixa sobre la demanda que l'empresa MCM vol impulsar per no haver comercialitzat la façana de La Masia.

stats