RECULL D'ARTICLES D'OPINIÓ
Esports Barça 20/04/2015

"Els anys de grandesa futbolística del Barça també incloïen capacitat de sacrifici": el recull d'articles d'opinió

L'estil de joc de l'equip de Luis Enrique és el tema més tractat en els articles d'opinió de la premsa esportiva d'aquest dilluns

Ara
3 min
Alves i Mascherano lluiten per la pilota contra el davanter del València Rodrigo Moreno / TONI GARRIGA / EFE

BarcelonaEls articles d'opinió de la premsa esportiva d'aquest dilluns elogien la capacitat de lideratge de Leo Messi i parlen sobre l'estil de joc del Barça. El partit d'aquest dimarts contra el PSG, les paraules de Beckenbauer, les declaracions de Cantona i la violència als camps de futbol, altres temes tractats.

Santi Nolla, al 'Mundo Deportivo'

"El Barça no hauria de refiar-se demà contra el PSG. Hi ha un equip francès que va eliminar l'equip blaugrana, després d'imposar-se per 2-4 en l'anada. Fa molt de temps. Va ser en la temporada 84-85 amb Terry Venables a la banqueta del Barça i en la primera eliminatòria de la Recopa".

Lluís Canut, al 'Mundo Deportivo'

"Més enllà de situacions tàctiques, el que és inqüestionable és la capacitat competitiva del Barça de Luis Enrique... Capaç de patir quan el guió del partit ho exigeix, ja que no sempre es tracta de guanyar jugant bé".

Julio Salinas, al 'Mundo Deportivo'

"'Dante només havia d'aturar la pilota. Si fos d'Islàndia o del Pol Nord, diria que portava les botes d'esquí posades. Va ser terrible'. Són paraules del president d'honor del Bayern, Franz Beckenbauer, que no es talla a l'hora de criticar els seus tècnics o futbolistes".

Josep M. Casanovas, a l''Sport'

[Sobre Messi] "La seva capacitat de lideratge aquesta temporada és descomunal. S'ha posat l'equip a l'esquena, ha sabut reinventar el seu joc, ha fet créixer Neymar i ha ajudat Suárez. Ni gelosia, ni enveges, ni punyetes. Sap que el millor per a l'equip també serà el millor per a ell. Celebra igual els gols que les assistències convençut que el realment important són els títols".

Joan M. Batlle, a l''Sport'

"El tema dels centrals va ser una telenovel·la que, al costat del fiasco Douglas, li va costar el càrrec a Zubizarreta. Poca paciència que tenim, ja que Mathieu ha acabat donant la raó a qui el va fitxar. I com Rakitic compleix àmpliament les exigències del guió de Luis Enrique, ja que al final ha resultat que els fitxatges no eren tan dolents".

Joan Beumala, a 'L'Esportiu'

[Sobre les paraules de Cantona] "Aquesta 'jugada' tan genial, francament, no me l'esperava. Tens tota la raó, el Barça va fer possible que una selecció històricament de pandereta, el combinat dels Botejara, esdevingués una còpia desmillorada del millor equip de la història amb la qual en va tenir prou per guanyar a Sud-àfrica".

Josep Maria Solé i Sabaté, a 'L'Esportiu'

"L'equip va bé en totes les competicions, té una preparació física admirada i admirable, juga amb la millor herència possible dels temps de Guardiola malgrat el pas dels anys i d'haver incorporat noves estratègies de joc. Però no; per a alguns purs, no és aquella excel·lència".

Alfredo Relaño, a l''As'

[Sobre la violència als camps de futbol] "Segueix sent tasca de tothom acabar amb això. Sentir com a tants camps criden contra Tebas perquè el consideren instigador de la persecució de l'insult fa pensar. Veure com encara hi ha clubs que no estrenyen solidàriament amb la resta en aquest assumpte m'irrita. Veure fins a quin punt la Policia torna a relaxar-se em causa preocupació".

Sergi Pàmies, a 'La Vanguardia'

"En un context de vulnerabilitat, fer pinya és un recurs de supervivència i cohesió que convé practicar sense renunciar a les pròpies conviccions. Exemple de convicció: contra l'oportunisme o la simplificació resultadista que s'aferra al mèrit de saber gestionar el sacrifici, convé no oblidar que els anys de grandesa futbolística del Barça també incloïen capacitat de sacrifici".

stats