BARÇA
Esports Barça 15/05/2015

Gerard Piqué: "Vull jugar una final de Champions contra el Madrid abans de retirar-me"

El central del Barça creu que l'equip arriba bé al tram decisiu de la temporada però demana que es tinguin "els peus a terra" perquè encara no s'han guanyat cap dels tres títols que estan a tocar

Ara
2 min
Piqué en roda de premsa

BarcelonaGerard Piqué ha assegurat aquest divendres en roda de premsa que la final de la Champions contra el Juventus "serà difícil", perquè és "un equip històric, amb molts seguidors, moltes estrelles i que actualment fa un futbol no tant defensiu com acostuma a ser l'italià", ha explicat el central. Tot i així, Piqué ha volgut distanciar-se una mica de la final: "Encara queda un mes, un mes excitant". Tot i que tothom dóna per fet que el Barça és superior, Piqué ha dit que els blaugranes no són "favorits en la final, que està 50-50%". Sobre la possibilitat ja inexistent d'haver jugat una final europea contra el Madrid, el central català ha dit que li agradaria "jugar-la abans de retirar-se".

Pel que fa la opció de triplet, el central blaugrana ha explicat que "les expectatives no estaven a aquest nivell" a l'inici de temporada perquè poder guanyar els tres títols a final d'any és una fita "que ha passat en comptades ocasions". "Els equips contra els que jugarem també competeixen. Em fa la sensació pel que llegeixo que ja hem guanyat el triplet i encara no hem guanyat res. Tinguem els peus a terra", ha dit Piqué. Tot i això, ha reconegut que arribar a aquest punt demostra que "les coses s'han fet molt bé". En la comparació amb el triplet del Barça de Guardiola, el barceloní ha dit que ara són un "equip més madur" i que ha evolucionat en l'estil: "Ara no tenim el 70% de possessió, no fem aquell futbol que gairebé era handbol, som més directes i fem més mal a les àrees rivals", ha explicat el defensa.

En ser preguntat pel lloc on prefereix guanyar la Lliga, el català ha dit que ell el que vol "és guanyar-la" i que no li preocupa gens el lloc on fer-ho. També ha parlat de la seva situació personal i ha dit que creu que el seu "rendiment ha estat bé". A nivell físic, segons Piqué, en els últims quatre partits no és tant rellevant com estiguin les cames perquè s'ha d'arribar bé a "nivell mental". A més, ha admès que la seva millora es deu a que s'ha "centrat en temes esportius" i que a principi de temporada va cometre "alguns errors extraesportius".

Durant els últims anys el Barça ha aixecat més títols que el Madrid. En aquest sentit Piqué ha explicat que la diferència principal és que el club català "té jugadors que porten aquí molts anys". "Aquí per la filosofia de club, es confia amb els jugadors tot i que algun any es perdi. Jo ho comparo amb els Spurs de la NBA", ha explicat el central. Tot i això, ha dit en referència a la diferència de tractament mediàtic entre la línia ofensiva i la defensiva de l'equip, que al Barça "quan guanyes és gràcies als davanters i quan perds és culpa de la defensa". Tot i això ha dit que ja hi està acostumat i que no té cap problema amb això.

stats