Barça
Esports Barça 14/11/2014

Javier Faus: "No he fet negocis amb Qatar ni tinc cap inversor qatarí als meus fons"

El vicepresident econòmic del Barça nega les acusacions de Benedito, a qui ha demandat aquest dijous

N.a.
2 min

BarcelonaJavier Faus ha presentat una demanda civil "de conciliació" contra Agustí Benedito per les acusacions que el candidat a la presidència va fer contra ell, en afirmar que tenia un fons d'inversió amb relació Qatar participava d'un fons d'inversió del vicepresident econòmic del Barça. En una entrevista al 'Club de la Mitjanit' de Catalunya Ràdio, el directiu blaugrana ha negat les acusacions de Benedito. "He fet negocis amb Qatar? No. Tinc algun inversor en algun dels meus fons? No", ha dit, amb contundència. "Suposo que un candidat a la presidència deu estar molt enfeinat i no té temps de confirmar les informacions que rep –ha continuat, amb certa ironia–. No vull humiliar ningú, la demanda té un marge perquè rectifiqui".

Aprofundint en les relacions del Barça amb Qatar, Faus ha subratllat la importància de Sandro Rosell, que ja tenia relacions empresarials amb el país àrab prèviament, en la gestió de l'acord. "Es va beneficiar Rosell del Barça amb Qatar, o el Barça de Rosell? En un moment econòmic difícil, el club va aprofitar les relacions de Rosell", ha afirmat.

En aquest sentit, Faus ha volgut negar que la junta directiva generés "por" sobre l'estat econòmic per justificar l'acord de patrocini, i ha repassat les quantitats econòmiques "i els beneficis" que gestiona la seva junta. "Volem ser econòmicament independents i no dependre de cap poder. És la meva obsessió", ha afirmat. I ha lamentat que se signés la cessió de la imatge exterior del Camp Nou, que "el departament de màrqueting de Qatar Airways està explotant molt bé".

Arribats a aquest punt, s'ha parlat de l'acció de responsabilitat: "Ens hauria agradat no arribar a aquesta situació. Si et llegeixes la sentència, se li dóna la raó al club en pràcticament tot". Faus admet que recórrer és una acció poc popular però "beneficiosa per al club" i aclareix que en els pròxims dies es renunciarà als beneficis dels avals. "Hem fet el que representa aquesta junta: comunicar i vendre malament els actius que tenim. Però és la nostra aposta, primer és el soci, primer és el Barça. El nostre model no és que perquè la pilota entri, es pot fer barra lliure econòmica amb el que vulguis".

Preguntat pel futur presidencial del club, Faus ha aclarit que de cara a les pròximes eleccions "donarà suport a Bartomeu", tot i que encara s'han d'aclarir els termes de la relació. "Estava content amb el Sandro i m'hagués agradat que hagués seguit", ha afirmat. Al final de l'entrevista ha assegurat que l'expresident no mana a l'ombra de l'actual directiva. "Bartomeu és qui té el poder, ara, però és un president que deixa fer cadascú a la seva àrea".

En l'aspecte esportiu, Faus ha explicat que aquest estiu s'han gastat 160 milions d'euros en previsió a fitxatges a dos anys, perquè el club no té "tresoreria per assumir aquesta despesa" en una temporada. "Però és que el gol és molt car i hem fet una gran inversió amb Neymar i Luis Suarez. Són jugadors per als pròxims cinc, sis o set anys".

stats