Barça

Lewandowski trenca el silenci i treu ferro a la seva polèmica amb Lamine Yamal

El polonès explica per què no li va voler donar la mà al davanter de només 16 anys

ARA
3 min
Lewandowski durant el partit contra l'Alabès

BarcelonaLamine Yamal, que només té 16 anys, va haver de patir com un jugador veterà com Robert Lewandowski, de 35, no li va voler donar la mà després d'una jugada personal en què el jove futbolista va decidir xutar en lloc de passar la pilota al davanter polonès, que esperava dins l'àrea a prop del segon pal. El jugador criat al barri de Rocafonda de Mataró, a més, va haver d'aguantar una bona esbroncada de Lewandowski (i no és la primera vegada), qui ha estat el gran protagonista del partit davant l'Alabès en ser l'autor dels dos gols de la remuntada. Feia gairebé dos mesos que no veia porteria.

L'ariet, que sovint s'ha mostrat conciliador amb els joves, sí que ha perdut a vegades les formes amb alguns companys durant la tensió dels partits. La seva actitud envers Lamine Yamal va ser molt criticada a les xarxes i, aquest dilluns, ha volgut treure ferro al seu gest poc esportiu amb un company. "La situació és només una coincidència. És una cosa normal, al camp, entre dos jugadors que es criden entre ells. No hi ha mala sang ni cap mala intenció entre Lamine Yamal i jo. Tot està bé entre nosaltres i no s'ha de buscar res amagat en aquesta situació", ha explicat Lewandowski davant la premsa del seu país, on hi ha viatjat per incorporar-se a la concentració de la selecció de Polònia.

Xavi critica els mitjans de comunicació

D'altra banda, A Xavi Hernández se l'ha vist tens i preocupat a l’àrea tècnica de la banqueta del Barça des que l’Alabès s'ha avançat en el marcador 18 segons després de l'inici del partit amb un gol de Samu Omorodion. La situació era delicada a causa del baix nivell mostrat en els tres enfrontaments anteriors, davant el Reial Madrid, la Reial Societat i el Xakhtar Donetsk. Però el Barça ha millorat la seva imatge en el segon temps i ha aconseguit remuntar amb dos gols de Robert Lewandowski, un d'ells de penal. De totes maneres, Xavi s'ha mostrat crispat durant les declaracions posteriors al partit i ha atacat directament la premsa.

"El que diu la premsa afecta l'equip. Es generen escenaris que no són reals i això afecta. Es genera una negativitat que afecta", ha sentenciat l'entrenador del Barça. "Hi ha un nerviosisme exagerat a l'entorn. A mi no m'afecta, jo em poso molt poc nerviós, però els jugadors estan tensos. De mi van dir que era el càncer del Barça i aquí estic d'entrenador. Això els he dit als jugadors, que calma i tranquil·litat. Es mereixen un crèdit", ha afegit.

A més, Xavi ha precisat que quan parla de l'entorn en cap cas es refereix a l'afició: "Això de l’entorn ho dic per la premsa, que és molt exagerada. Són més les crítiques de la premsa, el que afecta els futbolistes, i per això no juguem tan bé. Al descans als jugadors els he dit que tranquils, que aquí no es mengen ningú”. Posteriorment, Xavi ha matisat les seves declaracions quan feia la sensació que el mal joc de l'equip era culpa de la premsa. "És culpa nostra, només faltaria. Però sí que és veritat que els joves noten una tensió que fa un temps no hi havia. És una situació difícil, però hem de canviar la dinàmica perquè hem de conviure amb la tensió", ha dit.

Pedri, sincer respecte al seu rendiment

Un dels jugadors que s’han trobat a faltar durant aquestes setmanes de lesions nombroses al Barça i de joc irregular ha estat Pedri, un dels més grans talents de l’equip de Xavi Hernández. El partit davant l’Alabès ha estat el tercer del canari des del seu retorn i el primer com a titular. “A la primera part no he estat còmode, m'ha faltat ritme de competició. Però és normal”, ha admès el migcampista canari a peu de gespa en declaracions a Movistar+. Ara tindrà dues setmanes per recuperar-se fins al següent partit del Barça després que el seleccionador espanyol Luis de la Fuente no l'hagi convocat amb l'objectiu de no forçar-lo.

stats