Esports 11/04/2021

Koeman perd els papers amb l'arbitratge

L'entrenador s’enfada i marxa a mitja entrevista i Piqué baixa de la grada per protestar a Gil Manzano

2 min
Ronald Koeman, protestant a Gil Manzano després del clàssic

BarcelonaL’arbitratge de Gil Manzano ja era polèmic abans del clàssic, per com havia anat la designació arbitral, i va acabar sent el boc expiatori d’un Barça frustrat per haver perdut contra l’etern rival: va arribar a reclamar fins a tres penals -l’últim, sobre Braitwahte, al límit del temps reglamentari- i va explotar contra el col·legiat extremeny al final del partit. Gerard Piqué va baixar de la graderia per protestar i Ronald Koeman va deixar a mitges l’entrevista postpartit quan el periodista no li donava la raó sobre l’última acció dubtosa.

“Un cop més, hem d’acceptar l’arbitratge, però el penal és claríssim”, deia l’entrenador blaugrana, que reconeixia que estava “encès i descontent” amb l’actuació de Gil Manzano. “Era penal i el temps afegit ha sigut de només 4 minuts quan l’àrbitre n’ha perdut 2 o 3 pels seus problemes a l’espatlla”, afegia el tècnic referint-se als problemes amb l’intercomunicador. El neerlandès estava tan nerviós que fins i tot tenia problemes per fer-se entendre.

L’àrbitre ja havia sigut protagonista a la prèvia, ja que Mateu Lahoz -designat per sorpresa quan el col·legiat havia de ser o Munuera Montero o De Burgos Bengoetxea- es va lesionar i el Comitè Tècnic d’Àrbitres es va decantar per l’extremeny Gil Manzano. El dia abans Koeman va defensar l’honestedat dels àrbitres, però, un cop acabat el partit i consumada la derrota, va explotar.

No va ser l’únic. A part del possible penal de Mendy a Braithwaite -poc clar-, el Barça va reclamar dos penals al primer temps, sobre Dembélé i Lenglet. Messi també es va encarar amb Gil Manzano, a qui va exigir que parlés “amb respecte” als blaugranes. I Piqué, malgrat no jugar cap minut, va saltar com una fera a la gespa un cop finalitzat el matx per criticar l’àrbitre. El delegat blaugrana, Carles Naval, el va haver de frenar. A l'acta, el col·legiat va fer constar l'acció, indicant que havia amonestat (ensenyat targeta groga simbòlica) al central blaugrana.

“El penal? A mi m’ha agafat just al davant. Podia xiular-lo o no, però el que realment m’ha sorprès és que l’àrbitre no l’anés a revisar”, va comentar Sergi Roberto al final.

Tot i les declaracions de l'entrenador i dels jugadors blaugranes contra Gil Manzano, el vestidor va fer autocrítica. Sobretot Koeman, que va acabar reconeixent que "no s'ha perdut per l'àrbitre" i va reconèixer que a la primera part no s'havien fet bé les coses, "ni atacant ni defensant".

stats