Barça

Koeman marxa sense saber si tornarà i Xavi espera moviments en ferm

L’entrenador del Barça s’acomiada de la plantilla a l’espera de rebre notícies de Joan Laporta, que els últims dies ha tingut contactes informals amb l'excapità

3 min
Ronald Koeman, adreçant-se als jugadors abans de començar les vacances

BarcelonaL'endemà de tancar la temporada amb una victòria estèril a Ipurua, els jugadors del primer equip del Barça i el cos tècnic van fer un esmorzar de concòrdia a la Ciutat Esportiva. Una manera amable d’acomiadar-se abans de començar les vacances. Però, a la vegada, l’última fotografia d’un grup que ja sap que patirà molts canvis durant l’estiu, així que la nova directiva de Joan Laporta posi en marxa la “renovació profunda” que té al cap per a la primera plantilla. A la vetllada hi eren tots excepte Pedri, que va iniciar la descompressió abans d’hora, i Philippe Coutinho, que es recupera al Brasil de la seva lesió al genoll.

Abans d’esmorzar, Ronald Koeman va dirigir unes paraules al grup. “Ha fet un balanç de la temporada, ha agraït la feina feta a tota la plantilla i al cos tècnic i ha desitjat bones vacances i sort als jugadors que participin en les diferents competicions oficials com són l’Eurocopa, la Copa Amèrica, l’Euro sub-21 i els Jocs Olímpics”, va explicar el Barça a través d’un comunicat. No van transcendir més detalls, ni tampoc si el tècnic va fer alguna referència explícita al seu futur, que penja d’un fil després del mal final de campanya d’un equip que, en només cinc jornades, ha passat de ser el més ben posicionat per guanyar el títol de Lliga a quedar tercer.

Koeman i els seus col·laboradors van escenificar un adeu amb suspens. Marxen de vacances després d’una temporada extenuant, però encara no saben si tornaran a Sant Joan Despí per comandar el Barça 21/22. La seva intenció és complir l’any de contracte que els queda. Així ho ha repetit en les últimes rodes de premsa el mateix entrenador, que a Eibar va qüestionar el “nivell” de la plantilla que li ha tocat dirigir. Hores abans havia exigit respecte pels seus jugadors. Sense filtres.   

Feina als despatxos

L’equip se’n va de vacances mentre als despatxos nobles es preparen per començar la feina de debò, començant per la banqueta. Aquesta setmana Laporta i Koeman es reuniran per fer balanç i parlar del futur. Encara no es pot descartar que el neerlandès segueixi al càrrec, però tot apunta que no serà així. El club li està buscant substitut i, tal com va avançar l’ARA fa vuit dies, l’aposta amb més adeptes a la directiva és Xavi Hernández, actual tècnic de l’Al-Sadd de Qatar i que la setmana passada tornava a casa per primer cop en dos anys.

Tot i que l’egarenc ha renovat recentment per seguir entrenant el club en què es va retirar com a jugador, es veu preparat per acceptar el repte de tornar al Barça per posar-se al capdavant del projecte esportiu. Té una clàusula d’escapament en cas de proposta blaugrana i, malgrat la seva vinculació amb l’excandidat Víctor Font, està predisposat a treballar amb Laporta, amb qui ha tingut contactes informals els últims dies a través de persones amb qui comparteixen confiança. Tanmateix, ambdues parts són partidàries de mantenir la via en secret mentre no se sàpiga què passarà amb Koeman i el seu staff. D’aquí que portin desmentint qualsevol negociació des de fa dies. Les converses afecten temes de planificació i sobretot de composició de l’equip de treball de Xavi. La segona qüestió és la que va frustrar l’arribada de l’excapità a la banqueta quan Bartomeu el va anar a buscar després d’acomiadar Valverde.

D’altra banda, el Barça ja sap que Koeman difícilment perdonarà l’any que li queda de contracte, fet que, en cas de destitució, implicaria gastar vuit milions, una quantitat important tenint en compte les penúries que arrossega el club. I és que després de reconèixer que no tenia la confiança del president, Koeman va dir a Ipurua que “no pensava” que el de dissabte hagués sigut “l’últim partit amb el Barça”. L’holandès creu que està capacitat per complir l’any que té firmat i considera que la Copa del Rei aconseguida a Sevilla contra l’Athletic Club és prou aval per seguir a la banqueta del Camp Nou. Es veu amb forces d’aixecar el projecte.

stats