15/01/2022

L'altaveu de la vergonya

2 min
Luis Rubiales

Com que no hi havia res a celebrar pel fet que la Supercopa es disputés a l'Aràbia Saudita i era obvi que la motivació era diners, diners i res més que diners, aquesta vegada hi va haver qui es conformava que la Reial Federació Espanyola de Futbol no argumentés que es jugava en aquest país pel bé de la democràcia en general i de les dones en particular, com va fer fa dos anys. Doncs tampoc. Luis Rubiales es va encarregar dijous a la nit de no donar-nos ni aquestes engrunes. “Èticament, el que fem aquí és ajudar molt el desenvolupament de la dona en el futbol”, va afirmar en declaracions a El larguero de la SER el president de la RFEF. I ho va afirmar molest, a sobre, que si no ens informem, i que on s'ha vist boicotejar un país que no respecta els drets humans “perquè els que pensen que cal girar l'esquena a un país per qüestions polítiques… Doncs nosaltres pensem que amb l'esport cal donar oportunitats”. El desvergonyiment era això.

Ja sabem que el futbol és un negoci, i a més no paren de repetir-nos-ho. A hores d'ara ja entenem que per mantenir el circ i pagar els trapezistes cal tenir ingressos. Per això resulta tan irritant que ens prenguin per imbècils i intentin vendre'ns el que no és. A Rubiales no li interessen les dones de l'Aràbia Saudita; li importa la pasta i punt. No està sol, si això és el que li preocupa. El Barça, per exemple, va fer públic que jugaria un amistós -també a l'Aràbia Saudita- dos dies després d'aprovar en l'última assemblea de compromissaris la inclusió als estatuts del respecte als drets humans. Els valors, que pel que sembla són de posar i treure quan hi ha diners pel mig.

Cap entrenador, futbolista o directiu del Reial Madrid, el Barça, l'Athletic Club o l'Atlètic de Madrid ha mostrat ni tan sols la seva incomoditat per ser a Riad. Qui més va fer va ser Raúl García, que va dir que no es pensava en l'aficionat de l'Athletic Club. El blanc-i-vermell Koke li va respondre que “no cal pensar on juguem”. Potser la culpa la tenim nosaltres per pretendre que el futbol sigui un exemple per a la societat i que esportistes als quals admirem per les seves habilitats amb una pilota siguin a més un far moral, però hi hauria d'haver també un mínim. I ni això han complert els uns i els altres. Quina pena d'altaveu per a res. Malaguanyat.

stats