Esports 13/10/2017

L'Atlètic de Madrid-Barça no ha estat declarat d'alt risc

El president matalasser espera "un partit de futbol i no una manifestació política"

M.m.
2 min
El Wanda Metropolitano, el dia de la seva inauguració contra el Màlaga

BarcelonaTot i el moment polític actual, el partit entre l'Atlètic de Madrid i el Barça no ha estat declarat d'alt risc. La justificació, segons el club matalasser, és que "no hi haurà una presència massiva" d'aficionats blaugranes a les graderies, i per aquest motiu la seguretat serà "l'habitual".

De fet, inicialment no hi havia d'haver aficionats del Barça al Wanda Metropolitano, en el primer partit dels culers al nou estadi de l'Atlètic de Madrid. Finalment, sí que s'han donat 250 localitats, com a resposta a la "gran demanda" dels seguidors blaugranes. Inicialment, el Barça n'havia demanat 1.000. Tot i les especulacions que apuntaven a una raó política, des del club matalasser asseguren que és un problema "logístic", ja que els socis "tenen dret preferencial" en la compra d'entrades, i que ha passat amb el Barça "com ha passat amb altres clubs abans".

A l'Atlètic de Madrid són conscients que el partit pot tenir una doble lectura, sobretot si hi ha un ambient tens a la graderia. Per això el president del club matalasser, Enrique Cerezo, va demanar calma als seguidors. "Espero que sigui un partit de futbol i no una manifestació política. Les manifestacions polítiques no s'han de fer en un estadi. Nosaltres jugarem contra el Barça com ho hem fet sempre", comentava a Onda Cero. "No passarà res".

Cerezo reconeix que el moment polític "és complicat" però "confia" que no hi haurà cap problema per part de l'Atlètic de Madrid, ni a nivell de club ni d'espectadors. "Els aficionats són conscients que una cosa és la política i l'altra el futbol. Som esportistes i no tenim cap motiu per ficar-nos en embolics polítics". A tall d'exemple, el president va recordar el precedent del 2014, quan l'Atlètic va guanyar la Lliga al Camp Nou en l'última jornada i els aficionats del Barça van aplaudir. "Són detalls dels quals no ens hauríem d'oblidar".

stats