BARÇA
Esports Barça 13/05/2019

La lesió de Coutinho complica el ball de cromos per a la Copa

El brasiler arribarà just a una final en què no hi serà Luis Suárez i Dembélé segurament tampoc

Albert Nadal
3 min
Coutinho va acabar lesionat contra el Getafe.

BarcelonaLa segona temporada de Philippe Coutinho al Barça, la primera que ha pogut començar des del principi, l’acosta molt més al fracàs que a l’èxit. Malgrat haver acumulat 37 titularitats al llarg de la temporada (22 a la Lliga, 11 a la Champions i 4 a la Copa) i 3.255 minuts en total, no ha aconseguit convèncer una afició cansada de veure més el seu posat apàtic que la seva contribució al joc. Portar penjada l’etiqueta de fitxatge més car de la història del club també ha pesat. La final de Copa, l’últim títol del curs, que es jugarà després d’una Lliga excel·lent a nivell de resultats però d’una desfeta històrica a la Champions, és una de les poques oportunitats que queden a Coutinho per firmar una bona actuació aquest curs. El brasiler, però, arribarà just a la final per culpa d’una elongació al bíceps femoral de la cuixa esquerra que el tindrà, aproximadament, deu dies de baixa.

Si es complissin aquests deu dies estrictes de baixa que han dictaminat els serveis mèdics del Barça, Coutinho estaria recuperat a partir del 22 de maig, tres dies abans de la final de Copa del dissabte 25 contra el València a l’estadi Benito Villamarín de Sevilla. “No s’ha lesionat per culpa d’una sobrecàrrega, en què es va acumulant esforç, sinó a partir d’un mal gest. Haurem de ser prudents”, va explicar Ernesto Valverde després del partit contra el Getafe, abans que el club compartís el diagnòstic i el temps aproximat de baixa.

El fet que Coutinho arribi a la final de Copa després d’estar lesionat complica l’escenari a Ernesto Valverde pel que fa al dibuix de la davantera. Amb la baixa segura de Luis Suárez -recentment operat per una lesió al menisc del genoll dret- i la més que probable absència de Dembélé -que té una lesió muscular al bíceps femoral de la cama dreta que es va fer al primer minut del duel contra el Celta del 4 de maig passat-, es limiten les opcions a la davantera.

A falta de disputar-se el duel contra l’Eibar corresponent a l’última jornada de la Lliga, Valverde només podrà comptar amb plenitud per a la final de Copa amb Malcom i Boateng com a teòrics acompanyants de Messi a la davantera. Malcom, titular dissabte contra el Getafe, podria ser una opció vàlida, mentre que Boateng, descartat contra els madrilenys, és l’opció més remota. Veient les prestacions al Barça del davanter alemany d’ascendència ghanesa, ni es preveu que pugui, ni tan sols, disputar la final.

Les baixes condicionen el 4-3-3

La presència inicial de Coutinho o no en l’onze obre les portes a diversos escenaris. Amb el brasiler, l’aposta més clara passaria per repetir la fórmula empleada contra el Getafe: mantenir el 4-3-3 amb Messi de fals nou i Coutinho a l’esquerra, mentre que Malcom ocuparia l’extrem dret. En canvi, sense l’ex del Liverpool, mantenir l’esquema del 4-3-3 presenta més complicacions. Altres alternatives podrien passar per ubicar en el trident ofensiu Sergi Roberto o Carles Aleñá, tot i que la seva presència encaixaria més, a priori, en un esquema de 4-4-2. Hi ha una altra opció que permetria mantenir el 4-3-3 en cas que Coutinho no estigui en condicions per jugar d’inici, que passaria per apostar mirar al filial. Aquesta seria l’alternativa més valenta. Últimament, dos atacants han debutat: Abel Ruiz ho va fer dissabte i va deixar bones sensacions, i uns dies abans Àlex Collado va ser qui va substituir Dembélé quan es va lesionar a Balaídos, però, en el seu cas, va tenir poca participació en un partit marcat per un Barça ple de rotacions abans de visitar Anfield.

Si finalment l’opció escollida per Valverde passa per avançar Sergi Roberto al mig del camp o donar entrada a Aleñá en l’onze, el tècnic basc segurament podria optar per un sistema de 4-4-2 amb Messi i Malcom, malgrat ser extrem, en les puntes d’atac. El ball de cromos a la davantera per a la final de Copa ha començat. Un nou mal de cap per al tècnic, que espera poder comptar amb Arthur, absent en l’últim duel per pubalgia.

stats