BARÇA
Esports Barça 20/11/2012

El Barça guanya l'Spartak (0-3) i es classifica matemàticament per als vuitens de final

Els de Tito Vilanova resolen el partit a Moscou amb tres gols a la primera part: un d'Alves i dos de Leo Messi

Nuria García
Els jugadors del Barça celebren el gol que Alves ha marcat contra l'Spartak

BarcelonaEl Barça necessitava puntuar a Moscou per aconseguir el bitllet per als vuitens de final de la Lliga de Campions i contra l'Spartak ha aconseguit un bon triomf, que els de Tito Vilanova han segellat pràcticament a la primera part. Alves, al cap d'un quart d'hora, ha aconseguit obrir la llauna, i més tard, Messi, als minuts 26 i 38, ha tancat el marcador contra el conjunt rus.

El partit ha començat amb molta intensitat per part dels dos conjunts. El Barça tenia la possessió, però l'Spartak intentava provar sort amb contraatacs perillosos. Pedro ha estat el primer a avisar. El canari ha rematat davant del porter després d'una passada vertical de Xavi, però el porter local, Dikan, ha refusat a córner (min. 12).

Tres minuts més tard, Alves ha aconseguit obrir la llauna. Messi ha perdut i ha recuperat la pilota dins de l'àrea, sense donar-se per vençut, i finalment ha obert cap a Alves. El brasiler ha engaltat la pilota tal com li venia i l'ha enviat fora de l'abast del porter dels russos.

El Barça ha seguit dominant el partit i després d'insistir-hi ha arribat el segon. Iniesta ha provat sort amb una rematada potent des de dins de l'àrea, que Dikan ha refusat. La pilota ha arribat a Messi, que ha aprofitat el refús per fer el segon (min. 26). L'argentí ha tornat a veure porteria al minut 38, quan després d'una passada boníssima de Pedro, ha retallat el porter dins de l'àrea i amb la porteria buida ha marcat a plaer.

Era el tercer gol, el de la tranquil·litat, i arribava abans del descans. El Barça deixava encarrilats el partit i la classificació per als vuitens de final de la Lliga de Campions.

A la segona part la intensitat ha baixat. El tècnic local, Unai Emery, ha fet canvis buscant frescor a la davantera, però la defensa blaugrana, molt sòlida durant tot el partit, no els ha donat opció. El conjunt rus només ha creat perill amb passades llargues cap a Makeev i Ari, però Valdés, molt atent, ha blocat sense problemes.

Per al Barça, després d'una bona combinació entre Cesc i Messi, la pilota ha arribat al d'Arenys, que no ha sabut superar Dikan per fer el 0-4 (min. 54). I és que els de Tito Vilanova han dominat amb comoditat el partit, mentre l'Spartak gairebé estava més preocupat per no rebre el quart que per retallar distàncies en el marcador.

A les acaballes, Tito Vilanova ha donat entrada al terreny de joc a Gerard Deulofeu, que s'estrenava aquesta temporada a la Lliga de Campions.

SPARTAK 0

BARÇA 3

SpartaK: Dikan; Makeev, Suchy, Insaurralde, D. Kombarov; Kallstrom, Carioca (Bryzgalov 74'); K. Kombarov (Welliton 62'), Jurado, Ari; Emenike (Ananidze 63').

Barça: Valdés; Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba (Montoya 86'); Xavi (Song 80'), Busquets, Cesc; Pedro (Deulofeu 84'), Messi i Iniesta.

Gols: 0-1 (15') Alves. 0-2 (26') Messi. 0-3 (39') Messi.

Àrbitre: Ivan Bebek (croat). Targetes grogues: Pedro (35'), Carioca (61') i Mascherano (89').