BARÇA
Esports  /  Barça 29/10/2015

Luis Enrique, una sisena part de Messi: el sou de l'asturià amb el triplet

El tècnic va millorar el seu contracte el dia anterior a la dimissió de Bartomeu per presentar-se a les eleccions

Albert Llimós
2 min
Luis Enrique Martínez, entrenador del Barça, a la banqueta del Calderón / ALBERTO MARTÍN / EFE

BarcelonaLes jerarquies al Camp Nou no només es marquen al terreny de joc. També al compte corrent. El Barça va tancar la temporada passada amb un triplet que va permetre millorar els ingressos de tots els futbolistes, que van aconseguir les variables pactades, però també se'n van veure beneficiats els membres de l''staff' tècnic i tots els treballadors de l'entitat, que es van aprofitar del conveni col·lectiu que els millora la nòmina en cas de títols del primer equip.

El jugador més beneficiat de la consecució dels tres títols, com va explicar l'ARA el 12 de juny, va ser Leo Messi, qui va obtenir pràcticament 40 milions bruts del Barça. La meitat d'aquests diners va ser en salari fix, 20.686.750 euros, als quals es van afegir gairebé 18 milions en variables. Enguany, l'argentí millorarà en poc més de 2 milions el sou fix, i podria sumar també 1,7 milions si obté la Pilota d'Or. Els números de Messi el situen lluny de la resta de futbolistes del primer equip del Barça i també, òbviament, del cost tècnic que lidera Luis Enrique.

Messi

L'asturià va guanyar 6,5 milions la temporada passada. A diferència dels jugadors, les variables representen una part menys important dels contractes que signen els entrenadors, i la major part del salari de Luis Enrique era fix: 5.250.000 euros. Aquest sou es va complementar amb dues partides variables: 850.000 euros per diferents conceptes, i guanyar la Copa va suposar 425.000 euros extres per a l'entrenador blaugrana, una clàusula que en el segon any es transformava, i requeria d'un altre títol complementari per guanyar aquesta quantitat. Luis Enrique, per tant, va cobrar una sisena part del que va guanyar el seu millor jugador, si bé en la part fixa aquesta proporció va baixar a una quarta part. Aquest acord que tenia el tècnic asturià, però, va convertir-se en paper mullat el 9 de juny d'aquest any, quan va renovar i ampliar la seva vinculació amb el Barça fins al 30 de juny del 2017.

Luis Enrique / PERE VIRGILI

L'últim dia del seu anterior mandat, a corre-cuita, just abans de presentar la seva dimissió, Josep Maria Bartomeu va negociar una millora del contracte de Luis Enrique. L'entrenador blaugrana, acompanyat dels seus principals col·laboradors –Juan Carlos Unzué, Joan Barbarà, Rafel Pol, Robert Moreno i Joaquim Valdés–, va liderar les converses amb el club, i va negociar ell mateix la millora del contracte dels seus homes de confiança. El sou de Luis Enrique estava "desfasat", va admetre un alt càrrec del Barça aquells dies, que va reconèixer el salt qualitatiu del contracte. Cal tenir en compte que la tributació a Catalunya és de les més altes del continent, ja que és paga a l'entorn d'un 56% d'impostos.

stats