Barça
Esports Barça 03/06/2014

L'associació 'Manifest blaugrana' es presenta com a "òrgan de control extern" del Barça

La plataforma ha exposat la necessitat de crear "un mecanisme d'examen" de la gestió de la directiva del Barça, una gestió que, actualment, creuen que és "dubtosa" i que s'ha allunyat dels socis

Natalia Arroyo
2 min
L'associació 'Manifest blaugrana' s'ha presentat a l'Ateneu Barcelonès / PERE VIRGILI

Barcelona"Manifest blaugrana és una agrupació de socis preocupats pel rumb que porta el Barça", ha comentat Xavier Sáez, advocat, i encarregat d'encetar l'acte de presentació de 'Manifest blaugrana' a l'Ateneu Barcelonès. De les xarxes socials i de la campanya del "no" en el referèndum per reformar el Camp Nou va néixer aquesta associació que ha exposat aquest dimarts els principals punts d'actuació que recull la seva pàgina web. "El club se'ns està escapant, i no sabem cap a on va -ha continuat Sáez-. I això passa justament després d'haver assolit el cim. Hi ha massa dubtes sobre la gestió econòmica del club".

"No som una precandidatura, no som un grup d'opinió, no som l'aparell de ningú. Som socis profundament preocupats que volem, seguint l'himne, reunir-nos i fer força pel bé comú del club", ha explicat, per esquivar qualsevol vinculació amb l'actual Junta, amb precandidats, o amb altres grups de l'entorn del Barça. 'Manifest blaugrana' vol esdevenir un "òrgan d'examen no institucional i extern al club". L'associació proposa debatre a l'Assemblea la possibilitat de convocar eleccions a la presidència del Barça, però lamenta que l'entitat hagi frenat la seva petició. "Ara l'únic que pot promoure unes eleccions és la Junta", ha sentenciat.

Petició de transparència

Amb to crític, en el seu torn, Marc Duch, ha lamentat que el Barça estigui en mans d'una directiva que està gestionant malament l'entitat. "Tenim un club judicialitzat", ha dit. Duch ha demanat màxima transparència al Barça, en especial sobre el contracte amb Qatar Sports Investment. "És un organisme que penja directament del govern de Qatar, un govern de gestió del tot dubtosa", ha afegit. Duch és conscient que algunes informacions no s'aclariran, però demana que no s'accepti el "no" per defecte. "Tinc dret a saber què s'està fent al Barça i hi ha moltes informacions a les que no tenim accés. Si no hi ha ningú des de fora que exerceixi un cert control, el club se'ns acabarà d'escapar. Nosaltres volem ser aquest mecanisme de supervisió externa", ha afegit.

"El Barça no es pot permetre una gestió corrupta -ha afirmat Duch-. El club ha de complir la llei. S'ha de poder garantir que si algú se la salta no sigui el club qui ho pagui". "Si tots ens creiem que el Barça és més que un club, i ens creiem de debò el model, entre tots podem fer coses", ha dit Duch, per acabar la seva exposició.

Posicionament amb el país

'Manifest blaugrana' demana que el Barça sigui clar en la seva postura "amb el moment social del país". El Barça, si es defineix com a catalanista, ha de promoure activitats i participar de la cultura catalana.

ARAIMA20140603_0198

stats