BARÇA
Esports Barça 11/03/2014

Martino: "El suport dels futbolistes és la meva major motivació"

El tècnic argentí es mostra tranquil i reclama les seves opcions per guanyar la Lliga

Albert Llimós
2 min
Gerardo 'Tata' Martino, durant la roda de premsa prèvia al partit contra el City / LLUÍS GENÉ / AFP

Sant Joan DespíEl tècnic del Barça, Gerardo Martino, creu que el problema del Barça no és la motivació ni una qüestió de falta de fam. "En cap cas sento la necessitat de motivar-los", ha sentenciat l'entrenador de Rosario. "No em descentren les opinions favorables ni em treu del meu lloc el negatiu, no dic que em passi desapercebut, però no em modifica el dia a dia. No sé el caràcter de la crítica, no puc dir si em falten al respecte", ha explicat el tècnic, que ha afegit que no creu que l'equip "tingui una falta de lideratge". "El lideratge no l'entenc que es faci perseguint els jugadors, i fer compareixences de premsa per descarregar la pressió i passar-la als jugadors", ha detallat Martino, deixant clar la seva manera de treballar i portar el grup. "És una qüestió purament futbolística, i la falta de regularitat", ha dit.

"L'equip està viu, té amor propi, temperament, valentia, no correria tant risc descartant el Barça", ha dit l'entrenador. "Estic aquí per entrenar al Barça, no per respondre a les crítiques, m'he de centrar en el terreny futbolístic", ha afegit. "Tampoc puc ser tan neci de si hi havia crisi quan anaven bé les coses, no n'hi hagi quan es perd un partit", ha explicat el tècnic, que ha dit que el recolzament dels seus jugadors és la seva principal raó per seguir: "Probablement és la meva major motivació, el suport dels futbolistes".

"En qualsevol circumstància tindria força. No em descartia en absolut de la Lliga", ha dit. "Segur que l'equip demà tornarà a fer un gran partit", ha sentenciat Martino, que ha reconegut que si no es veiés amb força per aixecar la situació s'hauria de dedicar "a una altra cosa". El de Rosario ha reconegut que ha tingut molts converses amb els jugadors, i també d'ells individualment per parlar de la situació que viu l'equip.

El tècnic argentí creu que hi ha diferents factors que han fet que el Barça hagi perdut molts punts en aquest darrer tram de temporada. "Hem fallat per diferents circumstàncies. No tenen res a veure la derrota contra el València, la Reial Societat o el Valladolid. No hi ha una única manera de saber perquè l'equip és irregular", ha explicat.

Per Martino, el rendiment de Neymar en aquest darrer tram de temporada té a veure amb una qüestió futbolística, i la falta de minuts per adaptar-se al sistema després de la seva lesió que es va produir contra el Getafe.

"La manera com posaríem en risc el resultat, seria pensar en el 0 a 2. En cap cas tenir al cap l'especulació d'un resultat favorable", ha dit sobre l'eliminatòria contra el Manchester City. "La presència d'Agüero és inquietant", ha sentenciat l'entrenador, que ha deixat entreveure que tornarà a utilitzar la fórmula dels 4 migcampistes per "tenir més la pilota", sobretot "per les característiques dels rivals", com és el cas del Manchester City.

stats