BARÇA
Esports Barça 09/04/2015

Mascherano: "Per a l'estil del Barça, li ve millor el joc de Busquets que el meu"

L'argentí participa en l'onzena edició del llibre de 'Relats Solidaris' de periodisme esportiu

Albert Llimós
2 min
Imatges de la onzena edició del Llibre de Relats Solidaris de periodisme esportiu / RS

BarcelonaEl futbolista del Barça, Javier Mascherano, creu que les crítiques que rep el grup pel seu joc són positives. "Ens vénen bé, fa que t'exigeixis més. No és fàcil jugar tots els partits al mateix nivell. Però l'equip sinó brilla, competeix, i això és el que es demanava al principi de temporada", ha dit. El jugador argentí ha apadrinat l'onzena edició del llibre 'Relats Solidaris' que fan els periodistes esportius d'aquest país, un total de 41 històries relacionades amb el món de l'esport.

L'argentí ha parlat de les diferències entre ell i Sergio Busquets. "Busquets està fet per jugar en aquest equip. Ell és més posicional, dóna més fluïdesa al joc. Jo intento donar un rigor més físic, més pendent de les ajudes. Per a l'estil del Barça, li ve millor el seu joc que el meu", ha dit.

El jugador ha parlat també de Xavi Hernández, ovacionat pel Camp Nou contra l'Almeria. "No he tingut la possibilitat de parlar amb el Xavi, però crec que el seu futur, ell mateix ho ha dit, no el té clar. L'ovació no em sorprèn, he escoltat moltes ovacions pel que representa per aquesta institució. És un dels majors ídols. Són decisions personals, s'han de respectar, sense saber quina serà la seva decisió final. Espero que es quedi, és una fantàstica persona, representa tot el que és un jugador del Barça, la manera com s'ha de comportar un jugador", ha explicat. Un altre nom propi ha estat Dani Alves, també amb el futur incert a can Barça. "Ha estat i és un dels millors jugadors d'aquest club. Ha donat un rendiment terrible. És una persona impressionant. M'agradaria que es quedés", ha explicat.

"Leo (Messi) ha millorat moltíssim. El fet de no jugar amb la selecció, ha vingut bé per recuperar de la millor manera", ha dit sobre l'estat físic del de Rosario. De Sergi Roberto, que va jugar com a pivot defensiu, ha valorat el seu rendiment: "Ho ha fet molt bé". "El Madrid ens exigirà fins al final, si pensem que podem perdre punts perquè el Madrid en perdrà, ens equivocarem", ha dit sobre la Lliga i la persecució del conjunt madridista.

Enguany, els diners van destinats a l'Associació de la Síndrome de RETT, i el llibre serveix per recordar la figura del periodista Jorge 'Topo' López, mort al Brasil en una accident de trànsit. El 'Topo' López cobria la informació de la selecció argentina i del Barça, per la seva vinculació estreta amb jugadors com Leo Messi i el mateix Mascherano. "És una idea que surt del cor, i les que surten del cor ens fan millors persones", ha dit l'argentí, emocionat quan ha sorgit la figura del periodista. La síndrome de RETT no té una solució concreta, no hi ha un fàrmac per combatre aquesta malaltia que afecta sobretot el sexe femení, i s'acostuma a diagnosticar entre els dos i quatre anys d'edat.

"Em comprometo a regalar el llibre per Sant Jordi per als nens de la Masia", ha dit Mascherano.

stats