Barça

El vestidor del Barça accepta la rebaixa de sou i envia un dard al club

El culebró sobre l’acord de rebaixa dels salaris al vestidor de futbol del Barça s’ha resolt definitivament aquest dilluns. Jugadors i directiva han arribat a una entesa que comportarà que els esportistes no percebran el 70% del seu salari mentre duri l'estat d'alarma. A més, els futbolistes s'han desmarcat i han afegit que faran aportacions perquè “tots els empleats del club puguin rebre el 100% del seu sou mentre duri aquesta situació”. 

Qui ha parlat en nom del vestidor ha sigut el capità del Barça, Leo Messi. Ho ha fet amb contundència amb un missatge al seu compte d’Instagram, en què s'ha queixat que "s’hagi escrit tant i s’hagi dit tant" els últims dies. Ha explicat que, si no s'ha comentat res obertament abans, era perquè s'estava "buscant una fórmula per ajudar el club i també els seus treballadors en aquests moments tan difícils". En paral·lel, el Barça ha emès un comunicat per confirmar l’acord amb els jugadors, que inclou, també, l'entesa amb la majoria de jugadors de la primera plantilla de bàsquet. No amb tots.

Messi ha deixat clar que en tot moment estaven disposats a fer concessions, utilitzant paraules similars a les que fa dies que expressen els seus companys del bàsquet: “Abans que res, volem aclarir que la nostra voluntat sempre ha sigut aplicar una reducció del salari que percebem, perquè entenem perfectament que es tracta d’una situació excepcional i som els primers que sempre –i ho escriu en majúscules– hem donat suport al club quan ens ho ha demanat. Fins i tot moltes vegades ho hem fet també per iniciativa pròpia en altres moments en què ho crèiem necessari i important". "Per això, no deixa de sorprendre’ns que des de dins del club hi hagués qui mirés de posar-nos sota la lupa i intentés afegir-nos pressió per fer una cosa que nosaltres sempre vam tenir clar que faríem", ha escrit.

"No deixa de sorprendre’ns que des de dins del club hi hagués qui mirés de posar-nos sota la lupa i intentés afegir-nos pressió"

Leo Messi Capità del vestidor del Barça de futbol

"Si no hem parlat fins ara és perquè el que era prioritari per a nosaltres era trobar solucions que fossin reals per ajudar el club, però també als que quedaven més perjudicats per la situació", ha insistit Messi en el seu missatge. Ha acabat enviant un missatge d'ànims als aficionats culers i a tots els que estiguin patint amb la situació, i ha afegit unes paraules de confiança que tot tornarà aviat a la normalitat. La majoria dels seus companys, com Gerard Piqué,  Luis Suárez, Jordi Alba, Sergi Roberto, Arturo Vidal Frenkie de Jong, han compartit el comunicat de Messi a través dels seus comptes socials, també. 

Bartomeu: "Messi em va dir el primer dia que aquesta rebaixa calia fer-la"

Josep Maria Bartomeu ha confirmat que els jugadors del Barça van liderar la iniciativa de rebaixar-se el seu salari fins al punt d'aconseguir que els empleats del club mantinguessin la seva nòmina. " Messi em va dir des del primer dia : ' Aquesta rebaixa cal fer-la ' . És un gest que demostra el seu compromís amb el club", ha dit el màxim responsable de l'entitat en una entrevista que publica el diari 'Sport'.

Bartomeu s'ha limitat a valorar el gest i ha deixar clar que la negociació s'ha gestionat en petit comitè, fent referència a una part de l'escrit publicat per Leo Messi. "Els jugadors potser s'han molestat per coses que ha dit gent de dins i de fora del club que no tenen tota la informació, però les negociacions les portàvem només Oscar Grau i jo, i nosaltres no hem dit res".

El president blaugrana ha valorat l'aturada de les competicions oficials en el marc de la pandèmia global per coronavirus. La postura institucional és la de tornar a jugar, però amb matisos: " No volem que els partits siguin a porta tancada ni jugarem partits cada 48 hores. Crec que no jugarem el primer partit fins a finals de juny, com a mínim. És l'escenari que ara ens plantegem", ha comentat.