Esports 09/07/2017

La data de la moció de censura, el principal dilema de Benedito

L’excandidat medita esperar al setembre per recollir les signatures en paper

3 min
Presentació de la moció de censura d'Agustí Benedito

BarcelonaJust quan es complia un mes de la presentació de la proposta de moció de censura per part d’Agustí Benedito, l’excandidat a la presidència del Barça assegurava a través de les xarxes socials que ja tenia un número de suports suficient per tirar endavant amb el procés que té com a finalitat forçar la dimissió de la directiva de Josep Maria Bartomeu. El següent pas és el de formalitzar el vot de censura, anant al club i sol·licitant les paperetes necessàries. El problema és que, quan es faci, començarà el compte enrere per obtenir l’aval per escrit dels 16.500 socis. I això és el que està fent ballar el cap a l’equip de Benedito, que encara està donant voltes a quin és el millor moment per fer la sol·licitud. El dubte és entre la segona setmana d’agost o la segona quinzena de setembre i la clau està en quan hi haurà partit a l’estadi. Dit d’una altra manera, quan hi haurà una aglomeració de socis al Camp Nou que faciliti la tasca de recollir signatures.

Fins ara, el que va ser candidat a les eleccions del 2010 i del 2015 ha estat recollint avals a través d’internet. Socis que li feien constar que donarien suport al seu vot de censura un cop el presentés. Ara toca traslladar aquestes adhesions teòriques en suports reals, i multiplicar gairebé per dos la xifra actual. Mentre Benedito n’ha obtingut unes 10.000 de virtuals, li’n caldran 16.500 de vàlides per passar el tall i aconseguir que s’activi la maquinària electoral. Això implica una logística que es traslladi per tot el país a un ritme de més de mil suports diaris. Per tant, tenir partits al Camp Nou facilita, i molt, les coses.

Benedito farà aquesta setmana, dimarts o dimecres, una roda de premsa per donar més detalls sobre el procés. Abans, aquest dilluns, hi ha prevista una reunió entre els membres del seu equip per avançar en la pregunta clau: quan es va al club a buscar les paperetes? Tot i que el dubte podria no resoldre’s encara aquesta setmana. Des de l’equip s’assegura que encara no està presa la decisió i es marca una data en el calendari, la del 20 de juliol, el dia que s’ha de sortejar el calendari de Lliga, que es coneixeran els rivals i, els més important, els partits del Barça a casa. En funció d’això –i si és que en la reunió d’aquest dilluns no s’arriba a un consens, cosa que sembla difícil–, s’acabarà d’elaborar el full de ruta del vot de censura.

No hi haurà moviments fins l’agost

Des dels impulsors es parla amb prudència. Només descarten, això sí, fer cap moviment fins al mes d’agost. Primer, perquè no hi ha partit a l’estadi. I segon, perquè hi ha massa gent de vacances.

A l’agost estan previstos tres partits al Camp Nou. El Gamper (dilluns 7), el Barça-Madrid de Supercopa (dissabte 12) i un partit de Lliga. En l’hipotètic cas que fos el cap de setmana del 20, aleshores els impulsors veurien amb bons ulls demanar ja les paperetes. En canvi, si és el cap de setmana del 27, segurament es deixaria pel setembre, per després de l’aturada de seleccions.

En aquest càlcul hi té a veure els Estatuts, que donen a l’impulsor del vot de censura 15 dies hàbils per aconseguir els avals. Però a més, el club en té cinc de màxim per lliurar les paperetes. Per això, en funció de les dates i per evitar riscos, mediten esperar al setembre, quan hi haurà un mínim de dos partits al Camp Nou en 15 dies. I potser tres, si el primer de Champions també és a casa.

Sigui com sigui, a l’equip de l’excandidat es treballa amb una màxima sobre la taula: si s’aconsegueixen els 16.500 suports, creuen fermament que també obtindran els dos terços necessaris per forçar la dimissió de la directiva. El més difícil és tenir els avals i per això els cal afinar bé la punteria.

stats