BARÇA
Esports 24/01/2014

Rosell ha presentat diverses denúncies els darrers mesos i n'hi ha que són "confidencials"

L'oficina de comunicació dels Mossos manté que no en té cap constància perquè es tracta d'una informació restringida

Ara
2 min
Sandro Rosell, durant la roda de premsa en què ha anunciat la seva dimissió / PERE VIRGILI

BarcelonaSandro Rosell i el seu entorn familiar han presentat diverses denúncies per amenaces o agressions durant l'últim any, malgrat que el servei de comunicació dels Mossos, consultat primer per l'agència EFE i posteriorment per l'ARA, insisteix que no té constància de la seva existència.

El cas és que, com es fa sempre que hi ha personatges públics implicats, moltes d'aquestes denúncies han estat classificades com a "confidencials": cap agent que no porti directament la investigació no pot consultar l'expedient, per evitar l'efecte tafaner i les filtracions d'informació. Això explicaria que l'oficina de premsa del cos no disposés d'aquesta informació i hagi estat donant a entendre aquest matí que les denúncies potser no existien.

Finalment, l'ARA ha pogut aclarir per altres fonts coneixedores dels fets que sí que hi ha més de mitja dotzena de denúncies presentades davant els Mossos i que el cas s'investiga des de fa mesos.

Ahir, i malgrat la confidencialitat, el mateix Rosell va anunciar la seva dimissió en una compareixença en què va revelar que, "des de fa temps", tant ell com la seva família han patit "en silenci amenaces i atacs" que li han fet pensar "ser president significa haver de posar en risc" la seva família.

Segons va confirmar el diari ARA, la casa de l'exmandatari blaugrana hauria estat tirotejada durant les festes de Nadal. Efectivament, la policia va comprovar que hi havia diversos impactes d'una escopeta de balins a la porta del pàrquing de la casa unifamiliar on viu i fins i tot van trobar un dels petits projectils.

Els investigadors vinculen aquestes amenaces i bretolades al fracàs de la grada jove que s'havia compromès a tirar endavant. Va ser un projecte que mai va veure la llum a causa dels problemes de seguretat que presentava, ja que els Mossos van convèncer el club de deixar-ho córrer perquè no hi havia cap garantia que no s'hi colessin membres de grups radicals. La tesi de la investigació és que els impulsors de la idea de la grada jove s'haurien sentit traïts o defraudats i que haurien volgut venjar-se amenaçant Rosell.

stats