Barça
Esports Barça 17/06/2019

L’operació sortida del Barça comença amb Cillessen

El club encara 15 dies en què necessita vendre amb el nom de Neymar planant sobre el Camp Nou

i
Toni Padilla
3 min
Cillessen podria marxar al València aviat.

BarcelonaQuan falten menys de dues setmanes per tancar oficialment l’exercici de la temporada 2018/19, el Barça segueix sense ser notícia en el mercat de fitxatges. El club blaugrana treballa a l’ombra, un cop superats els debats interns posteriors a les trompades contra el Liverpool i el València que gairebé van fer caure caps al Camp Nou. Però, de moment, ni marxen futbolistes ni n’arriben de nous, més enllà del migcampista holandès Frenkie de Jong, tancat fa mesos. “No hi ha immobilisme. Una altra cosa és que el club sigui discret i treballi amb tranquil·litat, però estem prenent decisions de cara a la temporada que ve, encara que no els comuniquem. Si algú pensa que després de Liverpool no s’ha fet res, va errat. Ja abans del partit Liverpool es treballava per millorar la plantilla”, explicava ahir el portaveu, Josep Vives.

El Barça sap que la percepció general podria canviar al juliol amb el fitxatge de Griezmann, que deixarà de tenir una clàusula de rescissió superior als 200 milions l’1 de juliol. Aquell dia el Barça ja el podria fitxar per 120 milions, tot i que, oficialment, Josep Maria Bartomeu, en declaracions a RAC1, insisteix que no hi ha res tancat. I si existeix, no es pot dir, ja que el francès té contracte amb un Atlètic de Madrid que ja ha dit, per boca del seu president, que Griezmann serà blaugrana. “Ens consten les declaracions de Gil Marín sobre el fet que Griezmann jugarà al Barça. Nosaltres només parlem d’operacions tancades, ens faríem mal si es parla de negociacions”, puntualitzava Vives en una roda de premsa en què va voler demanar calma, ja que, ara mateix, el club tancaria l’actual exercici econòmic amb pèrdues. “Aquesta és una junta seriosa, que s’ha guanyat el respecte. Cal potenciar la plantilla i caldrà fitxar, però fitxar no és incompatible amb ser seriós per no comprometre el futur econòmic de l’entitat”, va explicar en roda de premsa Vives. I és ben cert que el club necessita ingressar uns 70 milions d’euros aquests pròxims dies, ja que, en el pressupost de la temporada, va autoimposar-se ingressar 130 milions d’euros en traspassos, una xifra reduïda per operacions com les de Paulinho, Yerry Mina o Paco Alcácer. Però és una xifra encara insuficient.

Neto, a la porta d’entrada

De moment, no s’avança en algunes de les operacions que volen tirar endavant des de la direcció esportiva, com les de Rakitic, Umtiti i un Coutinho que podria veure com el seu preu de mercat puja a la Copa Amèrica, on ja ha fet dos gols. Però Coutinho no es vendria fins després d’aquesta competició, que acaba al juliol. És a dir, abans d’aquest final de juny, que marca el límit entre dos exercicis econòmics diferents. Ara mateix, el primer futbolista que podria sortir és el porter Jasper Cillessen, que no ha amagat en les últimes setmanes que el seu cicle al Barça ha acabat. El Barça està negociant una operació amb el València, precisament el botxí del club blaugrana a la final de Copa del Rei, quan Cillessen va jugar per últim cop amb el Barça, una operació d’intercanvi de porters.

Des del Barça es parla de converses “informals”, no d’una negociació oficial. La jugada seria enviar Cillessen a Mestalla i, de tornada, fitxar el porter brasiler dels valencians, Neto. Els dos clubs es podrien comprometre a canviar els porters pagant una xifra similar, entre els 25 i els 30 milions, que permetria a les dues entitats rebre diners que necessiten per equilibrar la partida d’ingressos. Els dos clubs mantenen obertes converses, ja que l’entitat valenciana es planteja fitxar dos jugadors del Barça més: Denis Suárez, que aquest any ha jugat cedit a l’Arsenal, i Rafinha. Cillessen va costar 15 milions ara fa tres anys, quan va arribar per intentar ser titular. Però el nivell de Ter Stegen l’ha convertit en el porter de la Copa del Rei. Ara podria marxar a un València que vendria el brasiler Neto, que als 30 anys ha sigut titular aquests últims anys a les ordres de Marcelino.

Pendents de Neymar

Vives, al ser preguntat per Neymar, ho va deixar clar: “Ignorem què vol fer el PSG amb Neymar, però no farem cap comentari per respecte”. Però el nom del brasiler no deixa de planar sobre el Camp Nou, amb l’agent Pini Zahavi ajudant el pare del futbolista a promocionar un possible retorn a la lliga espanyola. Oficialment, el Barça no negocia amb el futbolista, però alguns futbolistes veurien bé retrobar-se amb ell.

Finalment, al ser preguntat per les raons per les quals el jove japonès Takefusa Kubo ha acabat al Madrid, quan havia sigut blaugrana tres anys i volia tornar al Barça, Vives va dir que ha sigut per “un criteri estrictament esportiu”: “La part tècnica del club ha tingut en compte, a l’hora de prendre una decisió, una sèrie d’elements esportius i la relació qualitat-preu”.

stats