Barça
Esports 27/06/2019

Pendents d’un pas endavant de Neymar

Amb Neto fitxat, el Barça fa saber públicament al brasiler que li toca moure peça a ell

T. Padilla / A. Nadal
3 min
Pendents d’un pas endavant de Neymar

BarcelonaUn joc de paraules per seguir avançant en la gran aposta de la directiva del Barça, fitxar Neymar. El vicepresident del club, Jordi Cardoner, va explicar en la roda de premsa de l’àrea social: “La premissa que el Barça vulgui fitxar Neymar és incorrecta. En tot cas, hi ha una voluntat del jugador, tal com s’ha manifestat en els mitjans, de tornar. Però no a la inversa. Per part del club no hi ha hagut cap comunicació ni cap acció sobre si ha de venir o no”. Cardoner, que sabia que li preguntarien pel brasiler, tenia el discurs ben preparat, per recordar que “hi ha coses de la seva sortida” que no li van agradar i que “s’haurien de solucionar”. Una roda de premsa convertida en una plataforma per enviar un missatge al brasiler, amb qui es negocia a l’ombra. Ara li tocarà a ell fer un pas públic per seguir avançant en una operació ben complicada, però que, de moment, no s’atura.

Tal com va explicar l’ARA la setmana passada, el Barça no vol donar en cap moment la imatge d’estar negociant per fitxar el brasiler, conscient com és la directiva de la mala imatge que té ara mateix el futbolista. La premissa és aprofitar que ell es va oferir per tornar, per escenificar un retorn del futbolista en què demanaria perdó per haver marxat tal com ho va fer, criticant la directiva. I aconseguir de pas que retiri la demanda que va presentar per la qüestió de la prima de sortida. El missatge de Cardoner, doncs, era clar: si Neymar torna, serà perquè ell accepta que va ser una errada marxar i ho demana.

Dins del Barça s’admet que quan toqui negociar amb el PSG serà complicat, però el club francès estudia les possibilitats que li ofereix l’interès del Barça per poder reforçar la seva plantilla. El Barça mai pagaria 200 o 300 milions, però està disposat a incloure jugadors com Coutinho. I malgrat que li van dir a Dembélé la setmana passada que el seu futur és al Barça, si el PSG demana que l’extrem francès sigui una peça en aquest joc, el Barça estaria disposat a fer-ho. Si hi ha possibilitat de poder presentar en els pròxims mesos tant Griezmann com Neymar, la directiva té clar que vol intentar-ho. Però, per fer-ho, caldrà calcular els detalls de com es comunica tot plegat, amb converses dins del club en aquest sentit. Griezmann ja sap que un cop sigui blaugrana, com està gairebé confirmat que serà, haurà de demanar perdó per la seva manera de rebutjar l’oferta del Barça l’estiu del 2018. Amb Neymar caldrà ser encara més curós, per les ferides que va deixar obertes.

Dins de la direcció esportiva s’entra en una nova fase, un cop s’han venut prou jugadors per evitar tancar l’exercici 2018/19 amb pèrdues. “Això es fa així per raons comptables. Ara el que toca són sortides, i posteriorment parlarem de les entrades. Hem de tenir un equilibri pressupostari”, explicava ahir un Cardoner que va justificar l’intercanvi de porters amb el València. “Cillessen va manifestar la voluntat de sortir del club per poder tenir més minuts i al final el que s’ha fet és trobar-li una posició en un club com el València, en el qual ell era el primer interessat”.

Ahir el Barça va confirmar el fitxatge de Neto. Si el club ingressa 35 milions per la venda de Cillessen, el València rebrà 26 milions d’euros més 9 en variables per Neto. Els dos clubs, doncs, reben una xifra que els permet equilibrar la partida d’ingressos que tenien al pressupost, incorporant porters de nivell. El Barça, però, converteix Neto en un dels porters més cars de la història, per ser suplent. Cillessen, en canvi, serà titular.

stats