Barça
Esports Barça 24/05/2012

Guardiola: "Et sents fort? Doncs endavant. Això vaig dir al Tito, aquesta és la veritat"

El tècnic del Barça ha explicat que ja al novembre, Andoni Zubizarreta li va insinuar que el seu segon podia ser un bon relleu i ell va ser qui primer l'hi va traslladar a Tito Vilanova després de la derrota contra el Chelsea

Natalia Arroyo
2 min
Pep Guardiola, durant la roda de premsa

BarcelonaEn la primera resposta, Pep Guardiola ha volgut aclarir la polèmica creada en els últims dies sobre quina relació tenia amb Tito Vilanova: "Mireu, amb la d'avui ja porto 546 rodes de premsa, més de 272 hores, gairebé 11 dies... L'únic objectiu que he tingut en aquest temps és ser creïble. Sempre he pretès que fos cert el que deia. Potser no he sigut prou creïble en tot aquest temps. Creieu que haig de donar explicacions? Doncs aquí estic i us les dono".

I ha explicat que ja al mes de novembre, en una reunió amb Zubizarreta, va sortir el nom de Tito Vilanova com a possible substitut si ell decidia marxar. "Després de caure contra el Chelsea, li vaig dir al Tito que em semblava que havia arribat el moment. Li vaig dir el mateix que a vosaltres, que em faltava l'energia. I li vaig dir que creia que li proposarien ser ell l'entrenador. I li vaig dir que fes el que ell cregués oportú. És el que li podia dir a una persona que m'ha ajudat a ser el que sóc. Al Tito la vida li ha posat una prova que no vegis la que és. Jo seré al seu costat decideixi el que decideixi. Et sents fort? Doncs endavant. Això li vaig dir, aquesta és la veritat".

També ha aclarit que ell no va demanar al club res per organitzar les rodes de premsa del seu adéu i l'anunci del nom de Vilanova com a substitut. "El que mana aquí és el club, no jo. Prou han fet aguantant-me tot aquest temps fins que prengués la decisió de seguir o no".

"Des del primer moment ha de fer bé les coses i això Tito ho sap –ha explicat–. A mi no se'm necessitarà d'aquí sis mesos. Les decisions es prenen per prendre distància". I ha insinuat que passarà molt de temps fins que torni al Barça.

stats