Barça

Piqué i l'atzucac amb els contractes dels capitans del Barça

Mentre el club vol reduir la motxilla dels diferiments, el central ja sap que no tindrà el mateix protagonisme amb Xavi

3 min
Gerard Piqué i Xavi durant el partit contra el Mallorca al Camp Nou

BarcelonaDes de la seva arribada a la banqueta blaugrana que Xavi Hernández va voler deixar clar que en el seu equip ningú jugaria per decret. Que els capitans, amb qui ja havia compartit vestidor durant la seva etapa com a jugador del Barça, s'haurien de guanyar, com la resta de jugadors, el seu lloc a l'onze. En aquest sentit, el rendiment a curt termini, les urgències i la manca de relleus de garanties han permès a Gerard Piqué, Jordi Alba i Sergio Busquets mantenir un estatus de titulars gairebé indiscutibles durant els primers mesos de l'entrenador egarenc a la banqueta. Només els reiterats problemes amb les lesions han apartat el central barceloní de l'onze, mentre que el lateral de l'Hospitalet i el migcampista de Badia no tenen competència en la seva posició. Quan Alba no ha pogut jugar per lesió o per sanció, Xavi ha reciclat Dest a l'esquerra o ha apostat per una defensa amb tres centrals. I en les poques ocasions en què Busquets no ha estat disponible, ni Nico ni tampoc el transferible Frenkie de Jong han convençut el tècnic blaugrana com a relleu.

Els tres capitans blaugranes compten amb prou arguments futbolístics a curt termini per aferrar-se al seu lloc a l'onze, però Xavi, malgrat les urgències competitives després d'una temporada convulsa i que ha acabat amb l'equip en fora de joc en totes les competicions, intenta edificar un projecte a mitjà i llarg termini. És per això que l'entrenador egarenc ha mantingut una conversa amb Gerard Piqué per manifestar-li que, amb 35 anys i els problemes físics que ha tingut, no pot seguir comptant amb un rol protagonista al seu equip. El periodista Marçal Llorente havia publicat a les xarxes socials aquest dilluns que l'egarenc no compta amb ell, però, segons ha pogut confirmar l'ARA, el que li ha transmès Xavi és que deixarà de tenir un rol destacat perquè la seva aposta passa per donar més protagonisme a Ronald Araujo, renovat fa poc, Eric Garcia i el central danès de 26 anys Andreas Christensen, que arribarà lliure procedent del Chelsea (tot i que ara mateix no hi ha marge per inscriure'l).

A més, el club segueix sondejant el mercat per reforçar la defensa, i el central d'origen senegalès del Nàpols Kalidou Koulibaly i el defensor de l'Athletic Club Íñigo Martínez són dues opcions que estan damunt la taula. Els reiterats problemes amb les lesions (i els dubtes que se'n deriven), sumats a la seva agitada vida extraesportiva, són hàndicaps que també fan que Piqué es vegi abocat a perdre el seu rol de pilar de la defensa. Des de l'entorn del capità asseguren a l'ARA que el que li ha transmès Xavi és que el vol "compromès al 100%" i que "el Barça ha de ser la seva prioritat". Uns objectius que Piqué ha acceptat. El defensor de la Bonanova considera que encara no ha arribat el moment d'apartar-se i que el seu rendiment, quan les lesions no li han fet la guitza, ha continuat sent bo.

Una altra qüestió és pactar una rebaixa del sou i de les quantitats milionàries que encara ha de percebre Piqué, que superen els 50 milions d'euros a pagar en les dues pròximes temporades. Malgrat que el tècnic, en certa manera, li hagi obert la porta de sortida, des dels despatxos nobles blaugranes veuen molt complicat que el central faci un pas al costat i admeten que els emoluments que té pactats –i, en bona part, diferits– dibuixen un escenari en què Piqué seguirà sent jugador del Barça. Els representants del jugador –que són els mateixos que els de Xavi– s'han de reunir pròximament amb el club per abordar aquesta qüestió.

Els diferiments, un maldecap

Seguir diferint pagaments milionaris (i generar deute) ja no es considera com una solució vàlida i, de fet, el vicepresident econòmic Eduard Romeu ha expressat en una entrevista al portal Goal que volen "matar els diferiments". L'esforç que el club vol demanar als capitans passa perquè acceptin perdonar una part dels diners que se'ls deuen. Una comunicació, però, que encara no se'ls ha transmès oficialment. Darrerament, tant Busquets com Alba han manifestat públicament que, si això és així, preferirien saber-ho directament pel club i no assabentar-se'n per la premsa. Tal com ha pogut saber aquest diari, el club s'ha reunit avui mateix amb els representants de Busquets (que també tenen en cartera altres jugadors del Barça), però no s'ha abordat el tema d'una rebaixa salarial. Des de l'entorn d'Alba prefereixen no pronunciar-s'hi.

El cas del quart capità, Sergi Roberto, és un capítol a part. Ha acceptat renovar una temporada per menys de la meitat del que cobrava, impulsat pel fet que sap que Xavi compta amb ell per desenvolupar un rol com a lateral dret similar al que ha tingut Dani Alves.

stats